Ρέθυμνο: Τοξικοεξαρτημένος δήλωσε “άστεγος” σε έλεγχο για άσκοπη μετακίνηση- Αναζητείται κατάλυμα, ακυρώθηκε η διοικητική παράβαση

Εντοπίσθηκε ο άνδρας ο οποίος δήλωσε “άστεγος” και αναζητούν κατάλυμα για φιλοξενία

Στα κοινωνικά δίκτυα διακινείται από το απόγευμα της Πέμπτης (02/04) φωτογραφικό στιγμιότυπο βεβαίωσης διοικητικής παράβασης , στην Πλατεία Μικρασιατών στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου, σε άνδρα κατά δήλωσή του τη στιγμή του ελέγχου “άστεγος”.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, κλήθηκε κλιμάκιο της Τροχαίας Ρεθύμνου σε συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης (02/04) άνδρα να κινείται στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου, παρά τους περιορισμούς για “άσκοπες μετακινήσεις”, χωρίς να φέρει σχετική “κατ εξαίρεση” άδεια μετακίνησης και του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο για παρουσία του σε εξωτερικό χώρο. Από έλεγχο στα στοιχεία του, προκύπτει ότι διατηρεί ποινικό μητρώο ως τοξικοεξαρτημένος με τον ίδιο κάθε φορά να δηλώνει περιστασιακή διαμονή – φιλοξενία σε οικήματα “γνωστών” του και καταλύματα αν και διατηρεί σταθερή οικία . Κατά τον έλεγχο ο άνδρας, αρνήθηκε να δηλώσει διαμονή και ο Αστυνομικός του ΤΤ Ρεθύμνου, στα στοιχεία κατοικίας, τον καταχώρησε ως “άστεγο”.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, αναζητήθηκε ο άνδρας, προκειμένου να διευκρινιστούν τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με την επίδοση του διοικητικού προστίμου και τη βεβαίωση της παράβασης για άσκοπη παραμονή σε εξωτερικό χώρο παρά τις απαγορεύσεις .

Το πρωί της Παρασκευής (03/04) ο άνδρας εντοπίσθηκε, και φέρεται να υποστηρίζει ότι το επίμαχο διάστημα δεν έχει κατάλυμα και δηλώνει “άστεγος”. Η κλήση ακυρώθηκε ενώ με την κινητοποίηση των επίσημων Φορών του Δήμου, και αφού υποβληθεί σε σχετικό υγειονομικό έλεγχο, καθώς λόγων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού οι κλειστές δομές και χώροι φιλοξενίας ειδικών ομάδων έχουν ανασταλεί προσωρινά νέες εισόδους, θα γίνει κατά εξαίρεση η εισαγωγή του σε χώρο Φιλοξενίας αστέγων του Δήμου.