Ρέθυμνο: Στον Εισαγγελέα ο Μανώλης Καλομοίρης- Στο Περαχώρι η εξόδιος ακολουθία του πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη

Θα κληθεί να παραθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή τα όσα προηγήθηκαν από τη φραστική αντιδικία και όσα ακολούθησαν και έγινε το φονικό

Το μεσημέρι της Κυριακής (03/05-14.00) παραδόθηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, ο 30άχρονος Μανώληςη Καλομοίρης. Ο γιος του 63άχρονου χοροδιδασκάλου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του όπλου που έφερε ο Γιώργος Ξυλούρης , απάντησε στο “αίμα με αίμα” για το θάνατό του και σκότωσε τον 30άχρονο κτηνοτρόφο, συγχωριανό, συγγενή και γείτονα . Ο 30άχρονος γιος της οικογένειας Καλομιοίρη, ενώπιον των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, κλήθηκε να περιγράψει τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωσε , ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή , οι οποίοι θα αποφανθούν για την νομική του μεταχείριση, θα παραθέσει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό για το φονικό. Οι Αρχές εκφράζουν έντονη ανησυχία για βεντέτα μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ενώ το πένθος για το ορεινό χωρίο των Ανωγείων είναι βαρύ με τους δύο νεκρούς εκτός από συγχωριανοί και γείτονες να συνδέονται οι οικογένειές τους και με συγγενικούς δεσμούς .

Την ίδια σχεδόν ώρα (04/05-11.00) στο Περαχώρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον  ιερέ των Ανωγείων Ανδρέα Κεφαλογιάννη , θα ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία και φίλοι και συγγενείς του 62άχρονου Λευτέρη Καλομοίρη, θα τον συνοδεύσουν μέχρι το Κοιμητήριο των Ανωγείων δίπλα από τον τάφο του Γιώργου Ξυλούρη . Η σορός του μεταφέρθηκε στη Σχολή την οποία διατηρούσε , καθώς το σπίτι του Γιώργου Ξυλούρη είναι σε πολύ κοντινή απόσταση ,  υπό το φόβο επεισοδίων, και από εκεί θα μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμο ακολουθία.

Η κηδεία του 30άχρονου κτηνοτρόφου τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής (03/05-18.00) με φίλους της οικογένειας των Ξυλούρηδων από την Κρήτη, να τον συνοδεύουν από το σπίτι του στο Περαχώρι στο Κοιμητήριο Ανωγείων. Στην τελετή, παρέστησαν και  συγγενείς της οικογένειας των Καλομοίρηδων, ενώ διακριτή αλλά έντονη  ήταν και η παρουσία των ΤΑΕ .Νωρίτερα και εσπευσμένα, το πρωί της Κυριακής (03/05)  έγινε η βάπτιση του νήπιου τέκνου -ενός από τα δύο ανήλικα παιδιά – του Γιώργου Ξυλούρη .

Όλοι στο χωρίο, εκφράζουν την απορία στο τι ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που είχε αυτή την φονική εξέλιξη , το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη. «Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουμε για τη μεταξύ τους ειρήνη, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για τις οικογένειες που θρηνούν σήμερα αλλά για ολόκληρο το χωριό, το οποίο δεν έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης.