Ρέθυμνο: Δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα – Με απαιτήσεις ως την τελευταία στιγμή προς την οικογένεια

Χωρίς να καταβληθούν τα λύτρα που αξιωναν οι απαγωγείς οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης του 53άχρονου επιχειρηματία και σύλληψης των δραστών .

Στο τελευταίο μήνυμα που είχαν αποστείλει στην οικογένεια του επιχειρηματία οι απαγωγείς είχαν μειώσει τις αξιώσεις τους, από τα €30.000.000 στα €18.000.000, ωστόσο η οικογένεια είχε διευκρινίσει ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει το υπέρογκο ποσό.

Με τους απαγωγείς να επιμένουν στις αξιώσεις τους για τα λύτρα, και το χρόνο να περνάει βασανιστικά για τον 53άχρονο και την οικογένειά του, σε απόδειξη της ενζωης παρουσίας του, οι δράστες είχαν αποστείλει  βιντεοληπτικό υλικο με τον ιδιο τον επιχειρηματία, και νέο τελεσίγραφο με «αναθεωρημένες» οικονομικές απαιτήσεις τους.

Οι απαγωγείς σχεδόν δύο εβδομάδες από την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη (10/04), €100 εκτ., ώστε να τον απελευθερώσουν. Μετά από διαδοχικές επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις των απαγωγέων με διαδοχικά sms στο κινητό τηλέφωνο του αδερφού του επιχειρηματία, φέρονται να υποχώρησαν αρχικά στα €70 εκτ., στη συνέχεια στα €50 εκτ. και να καταλήξουν στα €18 εκτ. χωρίς και πάλι η αξίωσή τους να είναι εφικτό προς ικανοποίηση από την οικογένεια.

Στις 80ημερες (17/06) απο την απαγωγή του, η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη χωρίς να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία από τους απαγωγείς, απέστειλε στα ΜΜΕ ανοιχτή επιστολή προκειμένου να “εκβιάσει” αντίδραση των απαγωγέων να αποδείξουν ότι ο 53άχρονος επιχειρηματίας βρίσκεται εν ζωή.

Ακολούθησε επικοινωνία απο τους απαγωγείς με μηνύματα και ο έλεγχος σε όχημα με τρεις επιβαίνοντες η συμπεριφορά των οποίων κρίθηκε ύποπτη καθώς είχαν απορρίψει τα κινητά τους νωρίτερα, προκάλεσε την παρατήρηση από πλευράς των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ που έθεσαν υπό επιτήρηση τους σημερινούς συλληφθέντες οι οποίοι τους οδήγησαν στο τελευταίο  κρησφύγετο  που κρατούσαν όμηρο το Μιχάλη Λεμπιδάκη.