Ρέντης: Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια σε Αστυνομικούς- Καλούσαν ενισχύσεις και ο ασύρματος δεν “άκουγε”

Αμεσοδρασίτες τραυματίες απο συμπλοκή με Ρομά, καθώς εγκλωβίστηκαν χωρίς ενισχύσεις,  με τον ασύρματο εκτός επικοινωνίας με το Κέντρο της ΑΔ

Με το χρόνο για τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να δείχνει “Κρισεις” για τα πληρώματα σε Υπηρεσίες της πρώτης γραμμής, ήταν 1η Νοέμβρη

Με ράμματα και γύψο,  το πλήρωμα περιπολικού της Γ αλλαγής, ύστερα από επίθεση από Ρομά

Σε κίνδυνο ζωής βρέθηκε πλήρωμα της Γ αλλαγής από την ΑΔ κατά τη νυχτερινή βάρδια, στην περιοχη του Ρεντη, όταν σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα (Ρομα) οταν κρίθηκε ύποπτη η κίνησή τους, με μουσική στη διαπασών.

Οι Αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στη συμβολή της Πειραιώς με την Κηφισού, με τους Ρομά να ενεργούν πυρά εκφοβισμού στον αέρα- με καραμπίνα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί, δέχθηκαν παράλληλα επίθεση από οργανωμένη ομάδα- περίπου 25ατομα-, με ξύλα και πέτρες, από τον  κοντινό καταυλισμό Ρομά.
Οι Αστυνομικοί ενήργησαν πυρά εκφοβισμού στον αέρα, ενω απο τις ρίψεις αντικειμένων τραυματίστηκαν στο κεφάλι, τα χέρια και το σώμα.

BlurImage_2-11-2018-5-24-48

Όπως υποστηρίζουν οι Αστυνομικοί, ενω καλούσαν σε ενίσχυση πληρώματα της αλλαγής, ο ασύρματος- για ακόμα μια φόρα- ήταν εκτός λειτουργίας με τους Αστυνομικούς να μην έχουν τρόπο επικοινωνίας με το Κέντρο της ΑΔ.

FB_IMG_1541124141827

Από διακεκομμένες διαβιβάσεις, πλήρωμα περιπολικού ενημέρωσε το Κέντρο και περιπολικά που είχαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή, μετέβησαν ως ενισχύσεις και οι δράστες μπήκαν στον καταυλισμό.

Με εννέα ράμματα στο κεφάλι και διάσειση για τον έναν Αστυνομικο και κακώσεις σε όλο το σώμα, με κάταγμα στο χέρι και εξάρθρωση ο συνάδελφος του, μεταφέρθηκαν στο 401ΓΣΝ, όπου και παραμένουν.

FB_IMG_1541124145611

Συνάδελφοι τους και συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρέθηκαν κοντά τους, ενώ για τον τραυματισμό τους οι Αστυνομικοί προτίθενται να κινηθούν νομικά.