Ραφήνα: Στον Ανακριτή οι δυο Αλβανοί δολοφονοι του Δημήτρη Κόρδα

Απολογούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία, οι δυο 24χρονοι Αλβανοί δράστες δολοφονίας του Δημήτρη Κόρδα έξω από μπαρ στη Ραφήνα

Ενώπιον του Ανακριτή, οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν ομολογήσει τον βίαιο ξυλοδαρμό του 42χρονου Δημήτρη Κόρδα για ασήμαντη αφορμή απολογούνται σήμερα (01/07).

Οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωσαν μετανιωμένοι και να απέδωσαν την κατάληξη του 42χρονου σε…. «κακιά ώρα».

«Πέρασε ανάμεσά μας και μας έσπρωξε ένας άνδρας, ο οποίος, όπως έμαθα αργότερα, λεγόταν Κ.. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επέστρεψε και έκανε ξανά το ίδιο πράγμα. Ο Στ. εκείνη τη στιγμή τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τότε ο Κ. άρχισε να τον σπρώχνει και έπειτα τον έπιασε από τον λαιμό. Τότε τον έσπρωξα κι εγώ για να τους χωρίσω και να ηρεμήσουν. Κατόπιν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο Δ., και ο μπάρμαν ο Σ., και προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Εν τέλει, εμένα και τον Στ. μας απομάκρυναν σε απόσταση περίπου 30 μέτρα από το μαγαζί. Πληρώσαμε και βγήκαμε όλοι έξω και συζητάγαμε για το τι θα κάνουμε μετά», περιέγραψε ο ένας κατηγορούμενος.

«Εγώ μπήκα στο μαγαζί, γιατί είχα ξεχάσει τα τσιγάρα μου και η υπόλοιπη παρέα μου είχε απομακρυνθεί σε απόσταση 20 μέτρων από το μαγαζί. Καθώς έβγαινα, ο Κ. (θύμα) με έναν φίλο του με άσπρο πουκάμισο, και με έναν άλλον με σκούρα ρούχα, με πλησίασαν και έπειτα ο Κ. με έπιασε από τον λαιμό και με έσπρωξε. Ύστερα με χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο και εγώ ανταπέδωσα, ρίχνοντάς του μπουνιά στο σαγόνι για να αμυνθώ. Τότε με είδε ο φίλος μου ο Πρ. ήρθε προς το μέρος μου να με απεγκλωβίσει, ρίχνοντάς του μια μπουνιά και σπρώχνοντάς τον, γιατί εγώ ήμουν στο έδαφος. Κατάφερα τελικά να τον σπρώξω με το πόδι μου και τον έριξα κάτω. Ύστερα ήρθε ο Πρ., με σήκωσε. Εν τω μεταξύ, οι άλλοι δύο φίλοι μου, ο Γκ. και ο Στ., επέστρεψαν και πήγαν προς το μέρος του Κ. για να τον βοηθήσουν. Είδα τον Κ. να ανασαίνει και δεν είχε αίματα. Τότε άρχισαν οι γύρω γύρω να φωνάζουν να φύγουμε, πράγμα που κάναμε. Τότε ο Πρ. με το αυτοκίνητο οδηγεί στο αυτοκίνητό μου και πήγα σπίτι μου».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι αυτός ο καβγάς θα είχε τέτοια κατάληξη, γιατί τα χτυπήματα που ανταλλάξαμε δεν ήταν τόσο σοβαρά», φέρεται να κατέθεσε ο 24χρονος Αλβανος κατά την προανάκριση.