Ραφήνα: Ο μηχανικός σκάφους με δικηγόρο και συμβολαιογράφο, το πούλησαν καθώς θεώρησαν ότι ο ιδιοκτήτης του θα πεθάνει λόγω ασθενείας

Ενήμεροι για τα σοβαρά προβλήματα υγείας του, κατάφεραν να πουλήσουν το πανάκριβο σκάφος του και μετά από τρία χρόνια όταν συνήλθε ο κάτοχός του, απευθύνθηκε στις Λιμενικές Αρχές και εντοπισαν δράστες, και το ταχύπλοο

Το σκάφος βρίσκονταν προς φύλαξη σε χώρο στάθμευσης (2018), όταν ο μηχανικός του ταχυπλόου, ενημερώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ήταν άρρωστος, θεωρούσε ότι θα πεθάνει και μετέφερε αρχικά το σκάφος σε ένα άλλο χώρο. Με τη βοήθεια δικηγόρου και συμβολαιογράφου με πλαστά έγγραφα προχώρησαν σε πώληση του σκάφους τύπου Cigarette 38TS, το οποίο φέρε δύο μηχανές 500 hp, έναντι €170.000 με τιμολόγιο σε μεγάλη εταιρία σκαφών της Ελλάδας.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους μόλις ανάρρωσε, κατήγγειλε στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας και υπέβαλε μήνυση για υπεξαίρεση σκάφους άνω των €100.000. Στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας σε συνεργασίαμε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, εντόπισαν (15/09) τον νέο χώρο στάθμευσης του σκάφους και το κατάσχεσαν.

Η εταιρεία που αγόρασε το σκάφος καθώς δεν έφερε κατά τον εντοπισμό του τις δύο μηχανές μεγάλη ισχύος, υποστήριξαν ότι τις είχαν στείλει για σέρβις, ωστόσο οι Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Ραφήνας εκτιμούν ότι επρόκειτο να πωληθούν ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί σε επικείμενο  έλεγχο.