Πυροβολισμοί έξω από την Τροχαία Αθηνών- Αστυνομικός απέτρεψε απόπειρα απόδρασης

Πυροβολισμοί έξω απο την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, προκάλεσε άμεση αντιδραση του σκοπού και της ΔΙΑΣ. Αστυνομικός απέτρεψε απόπειρα απόδρασης κρατούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, πλησίον του Σταθμού Λαρίσης, έξω από το κτήριο της Τροχαίας Αττικής στη διάρκεια ακινητοποίησης ύποπτου, Αστυνομικός ενήργησε τα πυρά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του σκοπού Αστυνομικού και ΔΙΑΣ που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάλεσα τους διερχόμενους πολίτες και συναδέλφους τους να πέσουν στο έδαφος.

Αστυνομικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι τα πυρά δεν στράφηκαν κατά των Αστυνομικών στο κτήριο της Τροχαίας Αττικής ειτε πολιτων καθως ηταν βολες ακινητοποίησης στον αερα, απο Αστυνομικό της Ασφάλειας.

upl5a58c9111e367

Ήταν κατα τη μεταγωγή Γεωργιανών κρατουμένων στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού και στις Φυλακές Ναυπλίου, με υπηρεσιακό όχημα. Χειροπεδημένος κρατούμενους (ο νεαρός με την κουκούλα στη φωτο που ακολουθεί) κατα τη μεταγωγη  στις φυλακές, αποδεσμευτηκε και κατάφερε να βγει από το παράθυρο του συμβατικού οχήματος, ενώ ήταν ακινητοποιημένο στον ερυθρό σηματοδότη έξω από την Τροχαία Αθηνών.

upl5a58c92c9873b

Ο Αστυνομικούς συνοδός καταδίωξε το νεαρό Γεωργιανό, ενω έκανε χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, με πυρά εκφοβισμού- βολές στον αέρα- για να τον ακινητοποιήσει.
Αστυνομικοι της Ομάδα ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ συνέδραμαν και ακινητοποίησαν κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη τον (λίγων λεπτων) δραπέτη ο οποίος έπεσε και τραυματίσθηκε κατά τη σύλληψή του.

pop1

Οι δύο Γεωργιανοί, παρέμειναν κρατούμενοι στα κρατητήρια της Τροχαίας. Συνοδευτικό όχημα της Ασφάλειας με συνδρομή της ΔΙ.ΑΣ μετέβη και πληρώματα παρέλαβαν τους δύο Γεωργιανους προκειμένου να ολοκληρώσουν τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

rgofnkd4

Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση ενώ σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος των Γεωργιανών.