Πύργος: «Θείε, το αμάξι σου είναι πολύ βρώμικο, άμα θες να στο πλύνω»- Παρέσυρε την ανιψιά του και τη δολοφόνησε

Ομολόγησε ο εξάδελφος της μητέρας της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου ως δολοφόνος της,  χωρίς να έχει αναφέρει το κίνητρο της πράξης του

Ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης ανεψιάς του, Ρομα στην καταγωγή, τη δολοφόνησε με κατσαβίδι και εγκατέλειψε το νεκρό σώμα της στο χωράφι οπου την εντόπισαν. Ο καθ ομολογίαν δράστης ειχε καταδικαστεί το 2017, με καταγγελία για υπόθεση βιασμού 14χρονης. Κυκλοφορούσε ελεύθερος με “περιοριστικούς όρους” μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ζάκυνθο, το 2020 και ο 37χρονος, καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ κι επέστρεψε στον Πύργο, όπου ζουν συγγενείς του.

Ο 37χρονος, δολοφόνησε την ανήλικη ανιψιά του, με χτύπημα από κατσαβίδι στο λαιμό. Ενώ η μητέρα της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου την αναζητούσε, είχε προβεί σε κοινοποίηση στο λογαρισμό του σε μεσο κοινωνικής δικτύωσης, αναζητήσεις για την εξαφάνιση της 11χρονης ανηχιας του.

Η οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου το βράδυ της Κυριακής (09/06) είχε επισκεφτεί το σπίτι του 37χρονου κουμπάρου τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η 11χρονη του είχε αναφέρει, «Το αυτοκίνητό σου, θείε, είναι πολύ βρώμικο, θέλει πλύσιμο, άμα θες να στο πλύνω».

Μετά την επίσκεψη, ο δράστης βγήκε από το σπίτι, βρήκε την 11χρονη στον δρόμο, την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στο χωράφι, όπου εντοπίσθηκε νεκρή.

Καθως ο δολοφόνος της ανήλικης, εχει ομολογήσει την πράξη του, ωστόσο δεν εχει αποκαλύψει τις συνθήκες και το κίνητρο της δολοφονίας της, εκτιμάται οτι επιχείρησε να βιάσει το κορίτσι, με την ανήλικη να αντιστέκεται και τη δολοφόνησε, είτε αφού βίασε την 11χρονη, φοβούμενος ότι θα τον αποκαλύψει, τη δολοφόνησε.

Κατα την προσαγωγή του, ο 37χρονος εξάδελφος και κουμπάρος της μητέρας της 11χρονης, ομολόγησε στους αστυνομικούς το έγκλημα που διέπραξε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, αξιοποιώντας οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας είχαν εντοπίσει την κίνηση της ανήλικης η οποία στην περιοχή Μυρτιά,  μπήκε (09/06-21.00) στο αμάξι του δολοφόνου της, με τη θέλησή του.

Ο 37χρονος οδηγησε την ανήλικη σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι, μεταξύ Λεχαινών και της κοινότητας Αρετής, την έπληξε με κατσαβίδι και δολοφόνησε την 11χρονη ΒασιλικήΝικολοπούλου.

Ο 37χρονος προσήχθη το πρωί (10/06) στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ομολόγησε την πράξη του, ενώ  υπεδειξε στους αστυνομικούς στην περιοχή, όπου εντοπίσθηκε η ανήλικη νεκρή.

Το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροτομής, προκειμένου να διακριβωθεί η αιτία θανάτου της και να προσδιοριστεί με ακριβής ώρα του θανάτου της καθως επίσης να προκύψει αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά η ανήλικη.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, κλήθηκαν σε εξέταση επίσης Ρομά απο το στενο οικογενειακο περιβάλλον του δράστη, ενώ στην περιοχή έχουν κληθεί αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας και από την Αθήνα, υπο τον φόβο αντιδράσεων από τους οικείους της.