ΠΣ: “Στους 80 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές και 187εγκαυματίες”

Επίσημες ανακοινώσεις από την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Στους 80 ανέρχεται (25/07-11.00) ο απολογισμός των νεκρών στη φονική πυρκαγιά των περιοχών της ανατολικής Αττικής – Μάτι, Νέος Βουτζάς- ενω 187 ειναι καταγεγραμμένοι τραυματίες στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Μεταξύ των τραυματιών, 23 παιδιά κι 71 ενήλικες παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων 10 διασωληνωμένοι

«Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα (ηλικιωμένος 84ετων κατέληξε στο Θριάσιο όπου νοσηλευόταν και είναι το 80ο θύμα της πυρκαγιάς) των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει για αυτό τις αρμόδιες Αρχές

»Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199».

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν Δημοσία Δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών

Στα Γεράνεια Όρη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής που έχει πληγεί, βρίσκονται κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος και διενεργούν αυτοψία.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων, να επικοινωνούν στο 199 για να δηλώσουν τους αγνοούμενους και σχετικές πληροφορίες και στοιχεία τους.

Παράλληλα έχει τεθεί σε εφαρμογή το “Σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών”, με τα θύματα να μεταφέρονται στο νεκροτομείο Σχιστού και ακολούθως με λήψη DNA, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους να ακολουθεί η αναγνώριση στο Νεκροτομείο Αθηνών, όπου βρίσκονται και οι ψυχολόγοι του ΠΣ για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων.