Προβλήματα στην Αττική από τη μεταστροφή του καιρού- Μια γυναίκα αγνοούμενη στην Εύβοια

Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι ανέμους, σημειώθηκαν στην Αττική κατά την πρόσκαιρη επιδείνωσης του καιρού που επηρεάζει τη χώρα για δύο 24άωρα, θέτοντας σε επιχειρησιακή ανταπόκριση την Πυροσβεστική

Αναζητήσεις για τον εντοπισμό αγνοούμενου περιπατητή στην περιοχή Λειρί στο όρος Δίρφυς της Εύβοιας, , προκάλεσε η κακοκαιρία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άνδρας έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το καταφύγιο στην Δίρφυς και ζήτησε συνδρομή από την Πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν, ωστόσο η επικοινωνία είναι δύσκολη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα της ΟΟΕΔ και της 7ης ΕΜΑΚ, εντόπισαν το όχημά του και αναζητούν τον περιπατητή. Συνδρομή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, παρέχει και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και πληρώματα της ΕΛΑΣ.

Στη Βόρεια Εύβοια πλημμύρισαν σπίτια, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν φερτά υλικά.

Σε κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων από το οδικό δίκτυο, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας (18-19/05) η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το κέντρο του ΠΣ δέχθηκε περίπου 70 κλήσεις και άλλες 11 κλήσεις για άντληση υδάτων, από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι και τρεις κλήσεις για άντληση υδάτων από περιοχές του Δήμο Ωρωπού.

Προβλήματα προκάλεσε η πρόσκαιρη αλλά έντονη βροχόπτωση, και στη μετακίνηση των επιβατών με τους συρμούς του ΗΣΑΠ. Η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 είχε διακοπεί στο τμήμα Ταύρος-Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, ενώ αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί (19/05-07.30).

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πορθμειακές γραμμές, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν σε θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8Br, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Κλειστή είναι,επίσης, η γραμμή Ρίο-Αντίρριο. Κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.