Πρωτομαγιά: Συγκέντρωση ΠΑΜΕ, ως απότοκο σε στρατιωτικά καθεστώτα, με παράταξη έξω από τη Βουλή

Με στρατιωτική παράταξη και πειθαρχία το ΠΑΜΕ παρά την απαγόρευση, πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα τηρώντας τα μέτρα προστασίας της υγείας

Με στρατιωτική παράταξη έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα με αποστάσεις .. μεζούρας για τα μέλη του ΠΑΜΕ, στην καθιερωμένη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, καθώς το ΚΚΕ είχε ορίσει με αυτοκόλλητα στο οδόστρωμα τη θέση του κάθε διαδηλωτή, οι οποίοι με μάσκες, γάντια και τήρηση στις  αυστηρές οδηγίες της παράταξης .

 

“Πρώτες εικόνες από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς. Τα πρώτα μπλοκ παίρνουν θέση στο Σύνταγμα. Με αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, τιμούν και διεκδικούν. Ορατός εχθρός ο καπιταλισμός!”, αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο  Twitter, η παράταξη του ΠΑΜΕ .

“Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε “Σοσιαλισμός”. Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!”, ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του , για τις συμβολικές συγκεντρώσεις των Σωματείων κατά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Κατά την έναρξη της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, επέλεξαν το τραγούδι “Bella Ciao”, ενώ προηγουμένως ο ΓΓ του ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.