Προσωρινά σε κατ’οίκον περιορισμό η 19άχρονη παιδοκτόνος- Προφυλακιστέα η μητέρα της

Με διαφωνία για την ποινική μεταχείριση της 19άχρονης και σύμφωνη γνώμη προφυλάκισης για την 54άχρονη μητερα της, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάνθηκαν για τις δύο γυναίκες που ευθύνονται για τη δολοφονία του νεογέννητου μωρού της νεαρής το οποίο απέρριψαν σε κάδο απορριμμάτων.

Με τον Ανακριτή να προτείνει  να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους και τον Εισαγγελέα να τάσσεται υπέρ της προφυλάκισης της 19άχρονης, η ποινική της μεταχείριση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Δικαστικο Συμβούλιο. Μέχρι την έκδοση της απόφασης , η 19άχρονη θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Το απολογητικό υπόμνημα που υπεβαλε ο δικηγόρος της 19άχρονης, αποδέχεται πως τέλεσε την πράξη της «παιδοκτονίας» και αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της αποδίδεται δηλώνοντας ότι από εκείνη την ημέρα απόλυτα συντετριμμένη και ψυχικά κλονισμένη.

«Αποδέχομαι την πράξη αυτή εναντίον του πλάσματος που κυοφόρησα και έφερα για λίγο στον κόσμο. Δεν φτάνουν χίλια υπομνήματα για να αποτυπώσω στο χαρτί την συγκλονιστική προσωπική στιγμή που είχα με το τέκνο μου και την ματαίωση του μητρικού ενστίκτου το οποίο αιφνιδίως μεταμορφώθηκε σε απειλή και τρόμο για εμένα και την ψυχοσύνθεση μου. Μου είπαν μετά πως συμβαίνει μια στις χίλιες φορές. Ήμουν εγώ αυτή η μια».

Παράλληλα και η μητέρα της, στο απολογητικό υπόμνημά της, επίσης αρνείται την πράξη όπως της αποδίδεται και υποστηρίζει οτι δεν είχε καμία συμμετοχή στην «παιδοκτονία» που διέπραξε η κόρη της στο βρέφος που κυοφορούσε.

«Μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου, από αισθήματα συμπόνοιας προς το πρόσωπο της, καθότι τελούσε σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη , απέρριψα τη σακούλα στην οποία ήταν τοποθετημένο το νεκρό νεογνό σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της κόρης μου αλλά και σαφώς στο να αποφευχθεί η καταδίωξη της» υποστηρίζει μεταξύ άλλων.