Πρόσληψη 400 Συνοριακών ανακοίνωσε στην Κ.Ο. της ΝΔ ο Πρωθυπουργός

Ανακοίνωσε προσλήψεις Συνοριακής Φύλαξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της Ν. Δ.

Σε άμεση προκήρυξη για πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων για ενίσχυση της δύναμης στο Νομό Έβρου, θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ενημέρωσε τους Βουλευτές του στην άτυπη ΚΟ της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τον χειμώνα θα μειωθούν οι ροές από την θάλασσα και θα μεταφερθούν στα χερσαία σύνορα μας, στον Έβρο. Γι’ αυτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη έτοιμες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 400 Συνοριακών φρουρών, που θα αναλάβουν την επιτήρηση των συνόρων μας σε αυτή την περιοχή. Οι διαδικασίες θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθούν ως το τέλος του χρόνου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ

Αναφορά ωστόσο έγινε και στο μεταναστευτικό με τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει, ότι «πρέπει να είναι σαφές προς όλους, ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι διαφορετική. Κληρονομήσαμε ένα πρόβλημα και η Ευρώπη σήμερα, δεν έχει στρατηγική. Εμείς άμεσα, ψηφίσαμε ένα νόμο που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασύλου. Έχουμε το νομικό εργαλείο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, το οποίο δεν είχαμε ως τώρα. Μας δίνει το νομικό οπλοστάσιο να κάνει ουσιαστικό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών».

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, να αποσυμφορηθούν τα νησιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Τη λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στους Βουλευτές του

Με αφορμή τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες της επικρατείας, ο Πρωθυπουργός, ανέφερε «Δε ζητώ την συμμετοχή σας αλλά την πλήρη υποστήριξή σας», προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας ενω σημείωσε οτι δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία για μετακίνηση χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση των Δημάρχων και των τοπικών Βουλευτών. Όπως ο ίδιος επισήμανε χαρακτηριστικά,  «Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα προβλήματα που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση», οι έλεγχοι στα σύνορα θα αυστηροποιηθούν, και για να εφαρμοστούν οι έλεγχοι, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε 400 προσλήψεις Συνοριοφυλάκων.