ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Πορεία μνημόσυνο, στο κέντρο της Αθήνας

Για τις 18.00 (06/12) εχει προγραμματισθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατάληξη στον πεζόδρομο των Εξαρχείων, μνημόσυνο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Τελικός απολογισμός 296 προσαχθεντες εκ των οποίων 43 συλληφθέντες. Ενώ 12 Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε διαφορετικές επιχειρήσεις.
image

Μέχρι στιγμής 211 προσαγωγές (06/12-23.30) εκ των οποίων καποιες σε μετατραπει σε συλλήψεις. Ενώ έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ, έχουν συγκεντρωθεί “αλληλέγγυοι ” και συγγενείς των προσαχθεντων και συλληφθέντων
Οχήματα ακινητοποιημένα “αναποδογυρισαν” κατά τους βανδαλισμούς που προηγήθηκαν.
(22.50-06/12) Μέχρι στιγμής 163 προσαγωγές εκ των οποίων οι 5 έχουν μετατραπει σε συλλήψεις (μέχρι στιγμης)
Συνεχίζουν οι “οδομαχιες” στα Εξάρχεια.
(21.45-06/12) Προσαγωγές περίπου 60 ατόμων (επιπλέον) από Αγίου Κωνσταντίνου
image

(21.21-06/12) Σε «ύφεση» τα επεισόδια. Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στη Μεσολογγίου για το μνημόσυνο στον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
(20.58-06/12) Επιχείρηση εκκαθάρισης της πλατείας Εξαρχείων.
Περισσοτερες απο 40 προσαγωγές κάποιες έχουν μετατραπει σε συλλήψεις.
image

(20.30-06/12) Η αύρα έχει μπει στα Εξάρχεια και επιχειρει ρίψεις νερού. 500- 700 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων.
Αναγγελία για φωτιά σε οικήμα Νοταρά και Οικονόμου μεταβαίνει όχημα της Πυροσβεστικής για εξακρίβωση, εξετάζεται η αυθεντικότητα της κλήσης.
Φωτιά σε όχημα στη Μπενάκη .
Επιθέσεις με μολωτοφ και πέτρες προς τους Πυροσβέστες από άτομα του “χωρου”. Σφοδρή επίθεση με μολωτοφ προς Αστυνομικούς των ΜΑΤ.
Στη Σωκράτους ομάδα περίπου 15 ατόμων έχουν συλληφθεί τα οποία προετοίμαζαν επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.
Ρίψεις αυτοσχεδιων εκρηκτικών μολωτοφ διαβιβάζουν προς το κέντρο επιχειρήσεων Αστυνομικοί, από μπαλκόνια πολυκατοικιών των Εξαρχείων. Εντολή Εισαγγελέα για συλλήψεις.
image

Σοβαρά τραυματίας Αστυνομικός της ΔΕΛΤΑ όταν το δίκυκλο “γλίστρησε” στα λάδια που είχαν ρίξει νωρίτερα τα άτομα στο δρόμο.
(20.00-06/12) Ο όγκος της πορείας προς τα Εξάρχεια. Άτομα του “χωρου” σπάνε μάρμαρα και πρεβαζια και πετάνε αντικείμενα προς τους Αστυνομικούς.
(19.15-06/12) Μολωτοφ και βανδαλισμούς σε προσόψεις – σπασμένες τζαμαρίες- στην Πανεπιστημίου. Περιορισμένη χρήση και απώθηση από ΕΛΑΣ. Στην “ουρά” ακολουθούν οι δύο “Αιαντες ” σε πλήρη ετοιμότητα. Αναφορά των Αστυνομικών Δυνάμεων προς το κέντρο επιχειρήσεων για λάδια στο οδόστρωμα, για να παρεμποδίσουν τα δίκυκλα της ΔΕΛΤΑ.
Όλες οι διμοιρίες στον “κεντρικό άξονα” της πορείας.
image

(19.40-06/12) Επεισόδια μολωτοφ κυνηγητό, στο κέντρο της Αθήνας – Μητροπόλεως. Άτομα του ” χωρου “με κουκούλες, έσπασαν τράπεζες και επιχείρησαν να διαρρήξουν τα public. Απέρριψαν μολωτοφ και κινήθηκαν προς Μητροπόλεως, όπου ακολούθησε καταδίωξη.
Η “κεφαλή ” συνεχίζει προς Προπυλαια, ενώ η “ουρά” στη Βουλή
(19.33-06/12) Ένταση στην “κεφαλή” της πορείας. Ατομα του “χώρου ” έχουν σπάσει στάση ΟΑΣΑ, κι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους, με αυτοσχέδιες βόμβες μολωτοφ επιτείθενται σε Αστυνομικούς στο υψος της Βουλής. Αυξημένη ετοιμότητα προς ΕΛΑΣ, από το κέντρο επιχειρήσεων. image

Φραγμος στα “λουλουδάδικα” και πέτρες από άτομα του “χωρου” προς Αστυνομικούς.
Σε ετοιμότητα και οι δύο “Αιαντες” της ΕΛΑΣ.
(19.20-06/12) Σύλληψη οδηγού ΙΧΕ το οποίοι εντοπίσθηκε να κινείται σε σημείο όπου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, στο όχημα εντοπίσθηκαν 10 μπιτονια με βενζίνη.
(19.00-06/12) Ξεκίνησε η πορεία. Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στο δόγμα “μηδενική ανοχή και αυτοσυγκράτηση” για το ένστολο προσωπικό.
(18.30-06/12) σε 6000ατομα υπολογίζουν πηγές της ΕΛΑΣ τον κόσμο στην πορεια που προετοιμαζεται να ξεκινήσει.
Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλλαν σε δύο καφετέριες απέναντι από το ΜΕΤΡΟ, και έκλεψαν τους πυροσβεστήρες, και εισχώρησαν στο μπλοκ ατόμων του “χώρου”.
(18.00/06/12) Στα Εξάρχεια άτομα του “χώρου ” έχουν τοποθετήσει κάδους κ έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα για να αποτρέψουν τα δίκυκλα της ΔΕΛΤΑ να προσεγγίσουν.
Κόσμος μεταβαίνει στο σημείο προσυγκέντρωσης, ενώ μπλοκ ατόμων του “χώρου” έχουν κινηθεί από Εξάρχεια στα Προπυλαια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport