ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, για το "Νέο Σχολείο", "τράπεζα θεμάτων"..

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (06/11- 12:00) στα Προπύλαια.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το «Νέο Σχολείο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση.
Από την Δευτέρα (03/11) μαθητές έχουν πραγματοποιήσει καταλήψεις σχολείων και πορείες σε όλη την χώρα.
Την Τρίτη (04/11), 364 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, από 500 που ήταν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας- τη Δευτέρα(03/11), πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη (04/11) έχει ζητήσει την παρέμβαση των κατά τόπους Εισαγγελέων για τις καταλήψεις στα σχολεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (04/11) κρατά αποστάσεις από την Εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου ενώ υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις ως “μορφή έκφρασης της ελευθερίας, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να χάνονται μαθήματα”. Διευκρίνισε σχετικά με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πως «δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελέα, απλώς υπενθυμίσαμε τι προβλέπεται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών». Υποστήριξε ότι «οι μαθητές έχουν δίκιο, αλλά υπάρχει και το δίκιο μιας πολιτείας που δεν έχει χρήματα».
«Αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα γίνουν αναπληρώσεις τα Σάββατα, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών και αντί της πενθήμερης εκδρομής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport