Προκήρυξη για τον εμπρησμό των τρόλεϊ- “Αποφασίσαμε να ζεστάνουμε λίγο τον αστικό χειμώνα”

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την εμπρησμό των τριών τρόλεϊ στην Πατησίων.

“Τρία τρόλει καμμένα, ένα για κάθε προφυλάκιση συλληφθέντων από τις συγκρούσεις της 6 Δεκέμβρη” με αυτή την “ερμηνεία ” οι συντάκτες προκήρυξης επιχειρούν να.. “αιτιολογήσουν” την πυρπόληση των τριών τρόλεϊ  (19/12) στην Πατησίων.

Μετα το κείμενο παρωδία που δημοσιεύτηκε αντί ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστολόγιο, προκήρυξη αναρτήθηκε (23/12-06.55) σε ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου .

“Το βράδυ της Δευτέρας 19-12-2016 ομάδα συντρόφων αποφασίσαμε να ζεστάνουμε λίγο τον αστικό χειμώνα βάζοντας φωτιά στην κοινωνική ειρήνη και απάθεια”.

Με αναφορά στην “επιχειρησιακή τακτική” την καταδρομικής επίθεσης οι συντάκτες του ανυπόγραφουν  κειμένου αναφέρουν “μόλις 5 λίτρα εύφλεκτου υλικού και άπειρο μίσος για κάθε εξουσία βγήκαμε στην Πατησίων, σταματήσαμε διερχόμενα τρόλει και αφού κατεβάσαμε επιβάτες και οδηγούς, τα μπουρλωτιάσαμε”.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στον κατάδικο αναρχικό τρομοκρατη μελος της ΣπΦ, Παναγιώτη Αργυρού, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε 7 επιπλέον ετη κάθειρξης “για απόπειρα εμπρησμού λεοφωρείου το 2009”.