Προφυλακίστηκε ο δικηγόρος ΓΑ της μαφίας των φυλακών

Μετά από 14ώρες απολογίας, ο δίκηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αριστείδη Φλώρο, ο 65άχρονος δικηγόρος Γ.Αντωνόπουλος, κατηγορούμενος για εμπολοκή του στη Μαφία των Φυλακών,. «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

Ο δικηγόρος συνελήφθη (28/03) με την επίσης δικηγόρο Χρυσούλα Κιουμουρτζή από κοινού κατηγορούμενοι για συμμετοχή του, στην εγκληματική οργάνωση με δράση εντός και εκτός Σωφρονιστικών Καταστημάτων, με εκβιασμούς και «συμβόλαια».

Φέρεται ο δικηγόρος να επικαλέστηκε τη σε βάρος του απόπειρα ανθρωποκτονίας , έξω από το σπίτι του, στην Πεντέλη για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αρ. Φλώρος.

«Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!», αναφέρει ενώ λίγο αργότερα διευκρινίζει: «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €».

«Είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», ανέφερε.

Ωστόσο, παραδέχθηκε τις επαφές που είχε με το φερόμενο ως Αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, Αλβανό κακοποιό Κλόντιαν Λεκοτσάι από το 2015, στον οποίο υποστήριξε ότι έδινε και χρήματα, «υπό το καθεστώς φόβου», για να εξαγοράσει πληροφορίες, ενημερώνοντας ωστόσο, τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας.
«Εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε ο Λεκοτσάι θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον Λεκοτσάι ήταν μονόδρομος».

Νωρίτερα- το μεσημέρι (01/04) προφυλακιστέα κρίθηκε και η δικηγόρος Χρυσούλα Κιουμουρτζή κατηγορούμενη επίσης για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, με τη σύμφωνη γνώμη του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου ο οποίος εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης και του αρμόδιου Εισαγγελέα. Η  45άχρονη δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αλβανού κακοποιού Κλόντιαν Λεκοτσάι στο στάδιο της Ανάκρισης για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Και η δικηγοόρος, αρνήθηκε τις σε βάρος της κατηγορίες που της αποδίδονται.