Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Κ.Δαφέρμος, για τα Εξοπλιστικά- Ελεύθεροι ο γιος του επιχειρηματία και στέλεχος της εταιρείας.

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Δαφέρμος, μετά την απολογία του.

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού, αναμένεται να οδηγηθεί ο επιχειρηματίας αντιπρόσωπος Ρωσικής εταιρείας όπλων, μετά την απολογία του (09/10- 19.50)

Ο επιχειρηματίας, είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει εντάλματος σε βάρος του. Σύμφωνα με Δικαστικές πηγές, κατά την ανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης των Εξοπλιστικών προέκυψαν νεα στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας ύστερα από τις καταγγελίες του Αντώνη Κάντα, κατηγορούμενος και ο ίδιος στην υπόθεση.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ότι είναι θύμα εκβιασμου από τον Αντώνη Κάντα, ενώ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να καταθέσει χρήματα στον πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του ΥπΕΘΑ επί Υπουργίας του Α.Τσοχατζόπουλου προκειμένου όπως ισχυρίζεται “να μην καταστρέψει την εταιρεία του”. Για το ποσό των 800000$ ποσό το οποίο φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αντώνη Κάντα να του παρέδωσε, δήλωσε ότι “δε θυμάται αν έδωσε αυτό το ποσό, με δεδομένο ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το επίμαχο χρονικό διάστημα”.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης των ενταλμάτων τα οποία εκδόθηκαν από τις Δικαστικές Αρχές, είχαν επίσης συνελήφθησαν ο γιος του επιχειρηματία καθως επίσης κι ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας του αντιπροσώπου Ρωσικών οπλων, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή εγγυοδοσίας και περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.