Προφυλακιστέοι ο Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης για το βιασμό της 12χρονης

Οι δύο κατηγορούμενοι βιαστές αναφέρθηκαν σε «συναινετική συνεύρεση τους» με τη 12χρονη και καθώς δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους, άκουσαν απόφαση προφυλάκισης

Σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης, θα μεταχθούν οι δύο κατηγορούμενοι βιαστές Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης, της 12χρονης, καθώς μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής Ανακριτρίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι . Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι προσωρινά κρατούμενους και εξέδωσαν φυλακιστήρια στα στοιχεία τους.

Στη σύντομη δικονομική διαδικασία που προηγήθηκε, μετά την ολοκλήρωση του διορισμού συνηγόρου στους δύο κατηγορούμενους, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν «συναινετική συνεύρεση τους» με τη 12χρονη. Ο Ηλίας Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο Γιάννης Σοφιανίδης, φέρεται να μην αποδέχεται τη συμπληρωματική Δίωξη της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι ο Ηλίας Μίχος από τις 25 Μαΐου ως τις 22 Αυγούστου, συνομιλούσε και έκλεινε ραντεβού βιασμού στην 12χρονη, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία διατηρούσε 76 διαφορετικά πλαστά προφίλ.

Από τις διαδικτυακές εφαρμογές εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, πατέρας και ο ίδιος τριών κοριτσιών, ως δράστης σε κατ εξακολούθηση βιασμούς της ανήλικης.