Προφυλάκιση για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλο

Απολογήθηκε ενώπιον της 14ης Ανακρίτριας για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και άκουσε απόφαση προσωρινής κράτησης, ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Φυλακιστήριο έλαβε ο 69χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος, μετά την απολογία του ενώπιον της 14ης ανακρίτριας για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και κατάχρησης ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του μουσικού υποβλήθηκαν τέσσερις καταγγελίες κοριτσιών, σύμφωνα με τα οποία τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 ως το 2013. Ο κατηγορούμενος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος φέρεται ότι τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται στο σπίτι του, αλλά και σε δύο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, ενώ φέρεται να είχε εκδιωχθεί όταν οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για τις καταγγελίες σε βάρος του.

«Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών, εγώ, ο μηνυόμενος και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα, ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο “για το κατούρημα στη θάλασσα”, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο» φέρεται ότι έχει καταθέσει μία από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον ντράμερ για σεξουαλική κακοποίησή της σε περίοδο που ήταν ανήλικη.

«Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, ο μηνυόμενος βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν “να παίζει” μαζί τους. Αυτό που μου έκανε, με τάραξε. Γι’ αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω όσα συνέβησαν, ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του», ανέφερε η ίδια.

Ο 69χρονος μουσικός ωστόσο είναι υπόδικος και για άλλη μια υπόθεση αποπλάνησης 8χρονου κοριτσιού (πίσω στο 2011) σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής, με τη δίκη του να έχει λάβει διακοπή για τις 17 Ιουνίου. Για την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό χωρίς ελαφρυντικά τον Απρίλιο του 2019 με πλειοψηφία 5-2 για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών. Καθώς δεν του χορηγήθηκε αναστολή ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.