Προετοίμαζαν χτύπημα σε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ τα μελης της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

Τα πειστήρια στα σπίτια της ΤΟ “ΟΕΑ” και ευρήματα κατά την εξερεύνηση της Αντιτρομοκρατικής παραπέμπουν σε χτύπημα σε αστυνομικό στόχο

“Θα χτυπούσαν κλούβα με Αστυνομικούς. Προετοίμασαν επίθεση σε αστυνομικό στόχο. Στολές Αστυνομίας με διακριτικά αλεξίσφαιρα γιλέκα πλαστές πινακίδες και φάροι της ΕΛ.ΑΣ ήταν μέσα στα ευρήματα που κατασχέθηκαν ” σημειώνει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για τα μέλη της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, τα οποία συνελήφθηκαν από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο. Αυτοκόλλητα με αναγραφή “ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ” και υλικό μεταμφίεσης, επιτρέπει στους Αστυνομικούς την εκτίμηση οτι με όχημα το οποίο θα τροποποιούσαν να προσομοιάζει με ασθενοφόρο θα επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον αστυνομικό στόχο, παγιδευμένο με εκρηκτικά- ενδεχομένως  ΑΝFO και TNT- τα οποία κατασχέθηκαν στους χώρους που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να προβούν σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα με ανυπολόγιστα θύματα.

Απο υλικό που είχε στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προέκυψε ταυτοποίηση για άτομα με ενεργό συμμετοχή σε καταδρομικές επιθέσεις  σε βάρος Αστυνομικών σε ανάπτυξη στα Εξάρχεια ενώ υπάρχουν και άτομα με επαφές στον αντεξιουσιαστικό χώρο και την κατάληψη “Gare”, στην οποία η ΕΛ.ΑΣ είχε προβεί σε επιχείρηση εκκένωσης.

Όπως επισημαίνουν στο Nantiarepor.gr για τον 46άχρονο ο οποίος αναζητείται, με δήλωση διαμονής μετά την αποφυλάκιση του τη διεύθυνση διαμερίσματος στην καρδιά των Εξαρχείων, “μπορούσε να παρατηρεί τις αλλαγές τις ωρες και τις δυνάμεις καθώς διέμενε σε σημείο στο οποίο καθε βράδυ βρίσκεται σε ανάπτυξη στατική δύναμη διμοιρίας των ΜΑΤ”. Αν και τα στοιχεία του ειχαν προκύψει στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο και αναζητήθηκε, δεν εντοπίσθηκε. Η απόφαση του να μην εμφανιστεί στο παρών έθεσε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα την Αντιτρομοκρατική. Η καταδρομική επίθεση στη ΔΙΑΣ ενώ άλλαζαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ με τραυματία τον Αρχιφύλακα επικεφαλής της Ομάδας,  για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ήταν προαναγγελία τρομοκρατικής επίθεσης σε αστυνομικό στόχο,  όπως και επιβιβάστηκαν από τα ευρήματα στα οικήματα της οργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο της ΕΛΑΣ αναμένει τα αποτελέσματα από την αναλυση ψηφιακών ιχνών στις ηλεκτρονικές συσκευές και αργεία που κατασχέθηκαν καθώς και τις αναλύσεις σε χειρόγραφα προκειμένουν να προσδιορίσει τους επικείμενους στόχους της Οργάνωσης.

Στις μάχιμες υπηρεσίες με σχετική υπηρεσιακή διαταγή,  ζητείται από το ένστολο προσωπικό, “..να αναφέρουν άμεσα αρμοδίως οποιοδήποτε άξιο μνείας περιστατικό υποπίπτει στην αντίληψή τους, ιδιαίτερα σχετικά με αγνώστους που προσεγγίζουν ή επιθυμούν να εισέλθουν σε αστυνομικά καταστήματα – εγκαταστάσεις ή λοιπούς φρουρούμενους – επιτηρούμενους στόχους, ενώ μεταφέρουν βαλίτσες, σακούλες ή κιβώτια, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πληροφοριακό στοιχείο τυχόν περιέλθει σε γνώση τους.
Να διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε υπόπτως κινούμενα πεζά ή εποχούμενα άτομα, περιμετρικά ή πλησίον των αστυνομικών εγκαταστάσεων και λοιπών ευπαθών στόχων, σε σταθμευμένα οχήματα, καθώς και σε εγκαταλελειμμένα, πλησίον ανωτέρω στόχων, κτίρια, δέματα, βαλίτσες ή άλλα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τηλεκατευθυνόμενα(!), που δημιουργούν υποψίες για ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται προς το ένστολο προσωπικό «να υπάρχει αποφυγή μετακινήσεων κατά μόνας σε περιοχές αγνώστου ή υψηλού επιπέδου κινδύνου, αποφυγή τοποθέτησης οποιουδήποτε αντικειμένου σε ΙΧΕ αυτοκίνητα που υποδηλώνουν αστυνομική ιδιότητα, σχολαστικός έλεγχος υπηρεσιακών και ιδιωτικών αυτοκινήτων πριν από την επιβίβαση για τον εντοπισμό ενδεχομένως υπόπτων αντικειμένων».

Για την ΕΛ.ΑΣ  η εβδομάδα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένη επιχειρησιακά για την ετοιμότητα των Αστυνομικών δυνάμεων, ενόψει και των εκδηλώσεων για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, με δεδομένο την αναστάτωση που επικρατεί στο “χωρο” μετά και τις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ από τη Δευτέρα στους δρόμους αναμένεται και η “ΔΡΑΣΗ” η δίκυκλη ΟΠΚΕ που έρχεται να αντικαταστήσει την καταργημένη “ΔΕΛΤΑ”