πρόεδρος ΣΕΨ, για Ελένη Μυλωνοπούλου: «Δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια αλλά πουλάει υπηρεσίες ως ψυχολόγος σε πλατφόρμα»

Αιχμηρή απάντηση της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων στο εξώδικο της Ελένης Μυλωνοπούλου η οποία δήλωνε  δημόσια “ψυχολόγος” της 20χρονης Caroline Couch

Στην εκπομπή του Alpha “Καλύτερα δεν γίνεται”, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ελένης Μυλωνοπούλου, να απαντήσει με εξώδικο στην πρόσκληση να προσκομίσει το πτυχίο της Ψυχολόγου και την άδεια ασκήσεως της.

«Διασύρουν το επάγγελμα του ψυχολόγου» σημείωσε η πρόεδρος του ΣΕΨ, «από αυτό το εξώδικο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου«

»Άρα δεν μπορεί να κάνει χρήση της ιδιότητας του ψυχολόγου. Υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα που έλεγε ότι είναι ψυχολόγος και “εμείς οι ψυχολόγοι καταλαβαίνουμε” και “εγώ σαν ψυχολόγος”» τόνισε και συμπλήρωσε πως ακόμα και αν από λάθος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων την παρουσίαζαν ως ψυχολόγος, η ίδια «όφειλε να στείλει μια διόρθωση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Η Βάσω Μπουκουβάλα τόνισε ότι «σε πλατφόρμα πουλάει υπηρεσίες ως ψυχολόγος, τις οποίες μάλιστα κοστολογεί», ενώ μιλώντας για τους τίτλους σπουδών που αναφέρει η Ελένη Μυλωνοπούλου απάντησε πως «αν έχει κάνει κάποια σεμινάρια με e-learning αυτό δεν έχει καμία βαρύτητα» καθώς ο ισχυρισμός ττης Ελένης Μυλωνοπούλου πως, «έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η.» κι εξηγεί «το ότι εμφανίζει έναν αριθμό Γ.Ε.Μ.Η δεν λέει τίποτα. Δεν σημαίνει ότι έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου».

Όπως τονίζει, η πρόεδρος του Βάσω Μπουκουβάλα, «το πιο φαιδρό από όλα είναι ότι σε αυτή την εξώδικη απάντηση μας απαγορεύει να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή της» προαναγγέλλοντας παράλληλα «περαιτέρω νομικές ενέργειες» από την πλευρά του ΣΕΨ.

«Η μοναδική περίπτωση που αίρεται το απόρρητο είναι όταν υπάρχει απειλή εναντίον του ίδιου του ατόμου, ή το εν λόγω άτομο απειλεί τη ζωή άλλου ανθρώπου», ενω υπογραμμίζει πως «και τότε ο ψυχολόγος πρέπει στον εισαγγελέα και να καταθέσει».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Ψυχολόγων η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία εμφανιζόταν ως ψυχολόγος της  Caroline Couch, «έχει υποπέσει σε δύο παραπτώματα σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας.
Το πρώτο είναι ότι ο ψυχολόγος απαγορεύεται να πάει μάρτυρας κατηγορίας, ή υπεράσπισης του πελάτη του.

Το δεύτερο είναι ότι απαγορεύεται ρητά από επαγγελματικό απόρρητο να πεις τι σου εμπιστεύεται ο άνθρωπος που ήρθε και συνομίλησε μαζί σου. Δεν έχει καμία σημασία αν η κοπέλα είναι νεκρή. Ούτε ο σύζυγος της κοπέλας, ούτε ο πατέρας ούτε η μητέρα της κοπέλας μπορούν να ζητήσουν άρση του απορρήτου» κατέληξε η Βάσω Μπουκουβάλα.