Πρ.ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για Αμερικανούς πολίτες, ενόψει των εορτών

Ενόψει της μετακίνησης Αμερικανών πολιτών, για τις γιορτές Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς, η Πρεσβέια των ΗΠΑ εξέδωσε σχετική ενημέρωση .

Ταξιδιωτική ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες οι οποίο έχουν προορισμό τους την Ελλάδα ενόψει των γιορτών, εξέδωσε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα,  για αυξημένη προσοχή, με δεδομένο τις απειλές για εξτρεμιστικές πράξεις και τρομοκρατικές ενέργειες από τζιχαντιστές αλλά και μεμονωμένα άτομα.

»Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

»Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

»Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

»Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

»Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Η ανακοίνωση έιναι στο πλέσιο ενημέρωσης, όπως συνηθίζεται περιόδους με μεγάλες μετακινήσεις .