Πρ.ΗΠΑ: Εισέβαλλε και συνελήφθη, για να ζητήσει άσυλο

Κατάφερε να παρεισφρήσει στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, και προκάλεσε τη σύλληψή του, για να .. ζητήσει άσυλο.

Φέρεται να σχετίζεται με το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαβιοί στις ΗΠΑ, καθώς το καθεστώς της Τουρκίας, αποδίδει τα μέλη του σε εξτρεμιστικές τρομοκρατικές όργανώσεις, Τα ξημερώματα της Κυριακής (10/03) ανδρας με καταγωγή από την Τουρκία, κατάφερε να παρεισφρήσει στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, υπερπήδησε την εξωτερική περίφραξη και και βρέθηκε στο κτήριο προκειμένου να διαμαρτυρεί, καθώς υποστηρίζει ότι δεν του χορηγούν άσυλο στις ΗΠΑ.

Και μπορεί να πέρασε “απαρατήρητος” από την εξωτερική σκοπιά και το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ, η φρουρά της Πρεσβείας αντιλήφθηκε την παρουσία του εισβολέα, και συνελήφθη.

Οπως επισημαίνεται, πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα εισβολής στην Πρεσβεία, καθώς πριν από σχεδόν 20ημέρες (20/02)  35άχρονος Τούρκος υπήκοος υπερπήδησε τα κάγκελα και προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση ο άνδρας συνελήφθη στον προαύλιο χώρο, και σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη ειρήνης. Ο 35άχρονος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι άστεγος και στόχος του ήταν να ζητήσει άσυλο.