Πότε η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταργήσει επιτέλους τα ΜΑΤ;

Life is a bitch.

Διορατικός, έως και προφητικός ο πρωθυπουργός μιλώντας κάποτε στους αγρότες, κατά την ευτυχή εποχή της αντιπολίτευσης.

«Σας δίνουν υποσχέσεις, και μετά ξεχνάνε τα λόγια και τις δεσμεύεις και οι σωτήρες του τόπου κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ», δήλωνε.

Σήμερα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους, με βίαια επεισόδια, με μάχες σώμα με σώμα, με καταιγισμό καπνογόνων, με αγρότες να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ, να σέρνονται στο οδόστρωμα, άλλους να επιτίθενται με τις γκλίτσες, να καίνε σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο συνήθως μετριοπαθής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, (από τους μετριοπαθέστερους εκ των Συριζαίων), να χαρακτηρίζει τους αγρότες «τραμπούκους».

Και δεν κρύφτηκε μόνο ό ίδιος ο υπουργός πίσω από τα προστατευτικά ΜΑΤ. Το ίδιο έγινε και με τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, τα οποία τα ΜΑΤ τα προστάτεψαν από την οργή των αγροτών.

Φυσικά η εξήγηση των επεισοδίων βρέθηκε από πρόθυμους Συριζαίους στα social media. Οι αγρότες που έκαναν τα επεισόδια ήταν οπαδοί της Χ.Α. – κάτι δεν ενοχλούσε βέβαια όταν έδιωχναν από κοινού, Συριζαίοι και φασίστες, τον τότε Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αμαυρώνοντας την επέτειο, την αντίσταση του έθνους και την ιστορική μνήμη.

Φυσικά σε επεισόδια δεν υστέρησε και η συμπρωτεύουσα, έξω από το στρατόπεδο Παύλου Μελά, λίγο πριν φτάσει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποδώσει το στρατόπεδο στην τοπική κοινωνία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν επειδή δυνάμεις των ΜΑΤ θέλησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές – μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Δυτικής Θεσσαλονίκης (συλλογικότητες που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ τις θεωρούς συμμάχους, στην αντιμνημονιακή του εποποιία).

Πως το είχε πει κάποτε ο νυν πρωθυπουργός; Δεν θα τολμάτε να βγείτε από τα σπίτια σας. Θα σας παίρνουν μες τις πέτρες!