ΠΟΣΥΦΥ: “Τραγική η κατάσταση στα σύνορα της Ειδομένης”

Στα σύνορα της Ειδομένης Κιλκίς, μετέβη κλιμάκιο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση που βιώνουν τόσο οι υπηρετούντες Αστυνομικοί και Συνοριακοί Φύλακες και η τοπική κοινωνία.

wpid-348x196-images-stories-aspida-synora21.jpg

Αυτοψία στα σημεία όπου καταφθάνουν καθημερινά κατά χιλιάδες οι μεταναστευτικές ροές που εισέρχονται στη χώρα μας από τα νησιά και μετακινούνται στα σύνορα της Ειδομένης πραγματοποίησε κατά τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμακιο της ΠΟΣΥΦΥ.

Τα μελη του Συμβουλιου συναντήθηκαν με τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Υ/Γ Δημητρη Σοφιό στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραθέσουν τα ζητήματα των Συνοριοφυλακων της ΔΑ Κιλκίς στην αντιμετώπιση και επίλυση των  οπως εχουν διαμορφωθεί.

Άμεσα στα θέματα τα οποία τέθηκαν από την ΠΟΣΥΦΥ, είναι η ενίσχυση σε προσωπικό των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης που εμπλέκονται κατά κύριο λόγο στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η απαλλαγή αυτών των υπηρεσιών από την φύλαξη κρατουμένων, τα οποία τέθηκαν και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α Κιλκίς Ηλία Μπόλο.

wpid-225x169-images-stories-aspida-kilkis-eid0014.jpgΣτο πλαίσιο της παρουσίας τους στην περιοχή, τα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ, ειχε συναντηση με Συνοριακούς Φύλακες οι οποίοι υπηρετούν στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο καθώς επίσης είχαν συναντηση με ομολόγους τους των Σκοπίων και ανταλλαξαν απόψεις κυρίως για εργασιακά θέματα αλλά και του τρόπου της ροής των μεταναστευτικών κυμάτων.

wpid-225x169-images-stories-aspida-kilkis-eid00120.jpg“Είναι δεδομένο πλέον για όλους, πως η κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσημη.  Ακόμη και στα παράτυπα σημεία εξόδου. Οι αστυνομικοί και συνοριακοί αδυνατούν – και δεν μπορεί να είναι αλλιώς – να ελέγξουν τους κατά χιλιάδες που καταφθάνουν καθημερινά στα σημεία του Κιλκίς και οι οποίοι μετακινούνται μέσω Σκοπίων στην Ευρώπη. Οι απαξιωμένες πλέον Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, απλοί παρατηρητές αυτής της ροής, αφού οι προηγούμενες ηγεσίες κατάφεραν να τις κατακερματίσουν και να μην τις ενισχύσουν ποτέ. Από την άλλη η σημερινή πολιτική που ακολουθείται στο μεταναστευτικό έχει αφήσει διάτρητα τα σύνορά μας με συνέπειες απρόσμενες για το μέλλον, έχει βρει ανέτοιμο τον επιχειρησιακό βραχίονα της συνοριακής φύλαξης να διαχειριστεί αυτές τις ροές και τέλος έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην  ανασφάλεια” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, και wpid-225x169-images-stories-aspida-kilkis-eid0014.jpgκαταλήγει, “η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ ήδη μετέφερε η ίδια στη Φυσική Ηγεσία στην Αθήνα τα ζητήματα που απασχολούν  τους συναδέλφους αλλά και την γενική εικόνα που επικρατεί εκεί.   Αναμένουμε η Ηγεσία να ανταποκριθεί στα ζητήματα που θέσαμε και αφορούν τη  βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και θα επανέλθουμε σύντομα”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport