“Πώς κάποιος προτείνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών όταν δεν έχει υπηρετήσει ούτε μια ώρα σε αυτές”;|ΑΠΟΨΗ*

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Καλευρά για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών.

“Εδώ και ένα εξάμηνο είμαστε όλοι μάρτυρες ατελείωτων συζητήσεων και αμπελοφιλοσοφιών γύρω από την αναδιάρθρωση.
Πως μπορεί κάποιος να προτείνει κλείσιμο και συγχωνεύσεις υπηρεσιών όταν δεν έχει υπηρετήσει ούτε μια ώρα σε αυτές τις υπηρεσίες μόνο και μόνο για να πει την άποψη του.

Όπως έχω ξαναγράψει, συγχωνεύσεις υπηρεσιών χωρίς αύξηση του προσωπικού τους έχει ένα μόνο αποτέλεσμα, την αποτυχία.Ούτε αυτοκίνητα θα αυξηθούν ούτε οι συνάδελφοι έξω στον δρόμο καθώς τα μέσα θα παραμείνουν τα ίδια(αυτοκίνητα-μηχανές)αφού χρήματα δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια για την ενίσχυση μας και οι υπηρεσίες που θα εκτελούν θα μείνουν οι ίδιες με ολοένα αυξανόμενη πίεση τόσο στους ΑΞ ΥΠ όσο και στα περιπολικά του τομέα με την μεγέθυνση του τομέα ευθύνης τους.

Η ματαιοδοξία των πολιτικών είναι να πουν ότι έφυγαν και άφησαν κάτι πίσω τους… έτσι θα λένε κάποιοι ότι επί των ημερών τους έγινε η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ..

Έτσι και τώρα θα ζήσουμε τον οργασμό των σκέψεων πάνω σε ένα σχέδιο που μόλις όλοι το διαβάσαμε καταλάβαμε ότι η υπηρεσιακή ζωή όλων εμάς που δουλεύουμε στο πεζοδρόμιο και στα τμήματα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη”..