Αναστάτωση και κινητοποίηση προκάλεσε πυρκαγιά σε αγκυροβολημένη στα αβαθή θαλαμηγό στη Χηνίτσα Ερμιονίδας, με άμεση επέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Κρανιδίου
Στην περιοχή Χηνίτσα στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας (12/06-12.30) ξέσπασε πυρκαγιά σε θαλαμηγό με ελληνική σημαία, αγκυροβολημένη στα αβαθή, κοντά στην ακτή.
Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα οχήματα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρανιδίου, καθώς και σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Καθοριστική ήταν η συμβολή ιδιωτικών σκαφών στην απομάκρυνση των επιβαινόντων από το φλεγόμενο σκάφος.
Στη θαλαμηγό επέβαιναν εννεα αλλοδαποί επιβάτες και πεμτε μέλη του πληρώματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά. Τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο σκάφος. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.
Οι Αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, ενώ γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης.