Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με όρους και υψηλή εγγυοδοσία ο Γάλλος χειριστής του ταχυπλόου

Με χρηματική εγγύηση €50.000 και εμφάνιση μία φορά το μήνα στην πλησιέστερη ελληνική Προξενική Αρχή, αφέθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Ναυπλίου ο 44άχρονος γάλλος χειριστής του ταχύπλοου.

Με κατηγορίες  για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, παραπέμφθηκε ο 44άχρονος Γάλλος χειριστής του ταχυπλοου, που εμβόλισε (09/08-22.30) το ψαράδικο, στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρια αδέλφια- 60 και 70 ετών ενω σοβαρά τραυματίσθηκε η 60χρονη δίδυμη αδελφή τους

Μέσω του συνηγόρου του ο Γάλλος  εξέφρασε “τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας”.

Αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ -εληφθη 16ωρες μετά το δυστύχημα-, σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι (10/08) από τον 44άχρονο χειριστή του ταχύπλοου.

Δεν προκύπτει χρήση οποιαδήποτε ουσίας

Ξλιμάκιο λιμενικών μετέβη στις Σπέτσες όπου είχαν δειπνήσει οι 11 Γάλλοι, ο χειριστής και 10 φιλοξενούμενοι του Γάλλοι υπήκοοι, ώστε να λάβουν καταθέσεις και υλικό ώστε να διακριβωθεί  αν είχε προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ.