Πολυτεχνειούπολη: Ελεύθεροι από το Αυτόφωρο οι συλληφθέντες, και η δόκιμος αστυνομικός- Έλαβαν αναβολή δικασίμου λόγω κολλήματος

Ενώπιων του Ανακριτή οι κατηγορούμενοι με άσκηση Ποινικής Δίωξης και επτά στο Αυτόφωρο, όλοι συλληφθέντες  για την υπόθεση των Αλβανικών συμμοριών έδρα την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

Αναβολή για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων από δίκες που αφορούν το άρθρο 187ΠΚ (εγκληματική οργάνωση) και για τις 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού, έλαβαν οι επτά απο τους 32συλληφθέντε κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις στην την υπόθεση των Αλβανικών συμμοριών έδρα την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμος αστυνομικός.

Οι υπόλοιποι 23 συλληφθέντες πέρασαν κατώφλι του Εισαγγελέα (28/09), ο οποίος τους παρέπεμψε ενώπιον του Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν  και μέχρι τότε, παραμένουν κρατούμενοι. Από την Εισαγγελία της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων σε βάρος 23 εκ των 32 ατόμων που συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες διώκονται κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα, Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία, Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, Ληστεία,  Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, Επικίνδυνη σωματική βλάβη, Αντίσταση κατά της αρχής, Απείθεια, Παράβαση του νόμου περί όπλων( πλημμεληματική και κακουργηματική).