Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Διάρρηξη και κλοπή εξοπλισμού αξίας €100.000

Έδρασαν μέσα στη νύχτα αφαίρεσαν εργαστηριακό εξοπλισμό αξίας που ξεπερνά τα €100.000 ευρώ από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Καθυστερήσεις στα εργαστήρια και τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Ξημερώματα της 26ης προς την 27η Φεβρουαρίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι διαρρήκτες, από τη νυχτερινή φύλαξη του κτηρίου, παραβίασαν με λοστούς παράθυρα της πτέρυγας στη Νέα Πτέρυγα της Σχολής των Χημικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, και κινήθηκαν στοχευμένα, στα δεκαπέντε γραφεία εκ των οποίων δυο εργαστήρια, στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Με τροχό άνοιξαν τις εσωτερικές πόρτες και αφαίρεσαν τον εργαστηριακό εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαρρήκτες κατάφεραν να αρπάξουν εργαστηριακό εξοπλισμό μεγάλης αξίας καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες και σκάνερ.

Στο χώρο υπάρχει νυχτερινή φύλαξη, ωστόσο δεν αντιλήφθηκε τις κινήσεις των δραστών

Το πρωί της Πέμπτης (27/02), ο θυρωρός του ΕΜΠ αντιλήφθηκε τη διάρρηξη και την κλοπή του εξοπλισμού από τις εργαστηριακές αίθουσες, και άμεσα ενημερώθηκε η Πρυτανεία και στη συνέχεια η Ασφάλεια . Στο φυλάκιο της εισόδου οι λιγοστοί υπάλληλοι, απαγορεύουν την πρόσβαση στα αυτοκίνητα, ενώ η απόσταση από το χώρο των κτηρίων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, στη δαιδαλώδη δομή με τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με τ δέντρα και τις λεύκες στην έκταση όταν κλείνουν οι πόρτες για τους φοιτητές, δεν επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο στην εγκατάσταση, όπως αναφέρεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ το σκηνικό θυμίζει σκηνές από την ταινία “Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες”».

Κατά την αυτοψία στους χώρους από τους οποίους πέρασαν οι δράστες και από τις εκτιμήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού θεωρείται ότι γνώριζαν τους χώρους. Στο παρελθόν, οι χώροι του Πολυτεχνείου έχουν βρεθεί στο στόχαστρο διαρρηκτών με την κατάσταση να δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην Πανεπιστημιακή αλλά και στην φοιτητική κοινότητα.

__________________________

* με πληροφορίες Γιάννη Σουλιώτη, Καθημερινή