Πολιτική αντιπαράθεση για τους βανδαλισμούς, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική αντιπαράθεση- για άλλη μια φορά- προέκυψε έπειτα από τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, την κατάληψη της Νομικής, και την επίθεση -για άλλη μια φορά- στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην επίσημη πολιτική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση και τους βανδαλισμούς στην πρόσοψη της εισόδου (18/03), επιρρίπτονται ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.
image

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνουν χαρακτηριστικά, “την τελευταία διετία τα γραϕεία του ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ϕύλαξης αυτών, έγιναν στόχος επιθέσεων από οργανωμένες ομάδες ατόμων, τουλάχιστον 10 ϕορές,  με συνέπεια να κινδυνεύσουν οι ζωές των εργαζομένων και να προκληθούν υλικές ζημιές.
Θα ήταν χρήσιμο να μας γνωστοποιηθεί τι έπραξε η προηγουμένη κυβέρνηση στην όποια συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ για να αποτραπούν αϕενός αυτές οι επιθέσεις και αϕετέρου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Το ποιος έκανε την δουλειά του ή όχι, όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν απαιτείται να το επικαλεστεί κανείς. Το αποδεικνύουν τα ίδια τα γεγονότα με την κυριαρχία της ανομίας στα Πανεπιστήμια και στο κέντρο της Αθήνας, με τις καταστροϕές εκατομμυρίων ευρώ περιουσιακών στοιχείων, με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών (MARFIN), με την κατάρρευση των κοινωνικών δομών, με τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, με τα αδιέξοδα που οδήγησαν τη νέα γενιά και τους επιστήμονες να επιλέγουν τη μετανάστευση, με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, με την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής”.
Ενω τονίζεται με νόημα, ότι “σκοπός της σημερινής κυβέρνησης είναι να ανατρέψει όλες αυτές τις καταστροϕικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών και να επιϕέρει στην ουσία και όχι με λόγια και με ανέξοδες διακηρύξεις, την κοινωνική ειρήνη και ηρεμία στη χώρα”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport