Πολάκης σε αστυνομικό για το πρόστιμο σε σερβιτόρο- “Θα πάρω τον Αρχηγό σας, να σβηστεί η κλήση και να δεις που θα σε στείλω”

Το επεισόδιο που προκάλεσε ενώ ήταν σε εξέλιξη έλεγχος της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε εγγράφως στην Υπηρεσία του ο επικεφαλής αστυνομικός του κλιμακίου ελέγχων

Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκος, προχώρησε στη δημοσιοποίηση της κατάθεση του αστυνομικού για το επεισόδιο με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, το βράδυ της Παρασκευής (14/01).

Οι αστυνομικοί ως κλιμάκιο ελέγχου covid, εισήλθαν στο κατάστημα εστίασης για έλεγχο σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, καθώς διαπίστωσαν ότι ένας υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα, του  επέβαλλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο. Στο χώρο ωστόσο βρισκόταν με την παρέα του ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος αντέδρασε και επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς από τους οποίους απαίτησε να ακυρώσουν το πρόστιμο.

Σύμφωνα με την αναφορά του ενστόλου προς την Υπηρεσία του για το συμβάν στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, παραθέτει το περιστατικό, «..Στις 11 το βράδυ της 14η Ιανουαρίου στην ψαροταβέρνα “Ψαρομεζές”, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα. Την ώρα της σύνταξης της πράξης επιβολής προστίμου, καθήμενος πελάτης ο οποίος τυγχάνει και βουλευτής εν ενεργεία της Ελληνικής Βουλης κύριος Πολάκης Παύλος (τον οποίο αναγνώρισα λόγω της ιδιότητάς του καθώς και ότι η Υπηρεσία μου έχει αναλάβει την φρούρηση της οικίας του) μας προσέγγισε και μας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε«, παραθέτει ο αστυνομικός, ο οποίος αναφέρει πως άμεσα εξήγησε στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό καθήκον καθώς και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί.

Και συνεχίζει με την παράθεση των γεγονότων ως εμπλεκόμενος στο επεισόδιο με τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου αστυνομικός, ».. σε σχετική ενημέρωση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί κανονικά και η επιβολή προστίμου θα επιβληθεί ως διέπει η κείμενη νομοθεσία. Τότε ύψωσε τον τόνο της φωνή του επαναλαμβάνοντας τα προαναφερόμενα και ζητώντας τα στοιχεία του αναφέροντος, συμπεριφορά η οποία τη στιγμή εκείνη δυσχέραινε το αστυνομικό μας έργο συνεχίοντας να επαναλαμβάνει ότι αυτό που κάνουμε είναι ντροπή μας και ρεζιλίκι να ακολουθούμε τέτοιες νομοθεσίες και εντολές. Του ανέφερα τα στοιχεία μου κανονικά (βαθμό, ονοματεπώνυμο και Υπηρεσία που  υπηρετώ) και ως απάντηση έλαβα “Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας, κ.Καραμαλάκη να σβηστεί η κλήση και να δεις που θα σε στείλω”, απευθυνόμενος στο πρόσωπό μου και απομακρύνθηκε προκειμένου να μιλήσει στο τηλέφωνο . Εν συνεχεία αφού ολοκληρώθηκε ο αστυνομικός έλεγχος, και επιβλήθηκε η αναφερόμενη πράξη επιβολής προστίμου για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας, αποχωρήσαμε από το εν λόγω κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας το Υπασπιστήριό σας….»

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε απάντηση των όσων δήλωνε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκε ότι το πρόστιμο «το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».