Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον Αστυνομικό- οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη

Ποινικη Δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια άσκησε ο εισαγγελέας στον αστυνομικό, που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή, έξω από την είσοδο της Βουλής

Για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα εξω από τη Βουλή (12/03), με εμπλοκή συνοδευτικού σωματικού της ΕΛΑΣ σε διάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη, και το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσωνα στο πλαίσιο της έρευνα σχηματισθηκε δικογραφία από την Τροχαία Αθηνών και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου. Με την περάτωση της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού καθως όπως διακριβώθηκε κινήθηκε παράνομα προς την είσοδο του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο πίσω δεξί τμήμα του οχήματος ο 23χρονος Ιάσωνας, οδηγός μηχανής, κινούμενος στο ανερχόμενο τηε Βασιλίσσης Σοφίας με πράσινο σηματοδότη.

Πολυτραυματίας ο νεαρός οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε  σε κρίσιμη κατάσταση, με μη αναστρέψιμη βλάβη του εγκεφάλου στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο αστυνομικός, έστριψε αριστερά στη Βασιλίσσης Σοφίας, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα, χωρίς ηχητικό σήμα και ενώ δεν υπήρχε Τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Ενώ παράλληλα γνώριζε πως η πρόσβαση από την πλευρική είσοδο επί της Βασιλίσσης Σοφίας επιτρέπεται μόνο στα υπηρεσιακά οχήματα που φέρουν βουλευτή ή υπουργό και εφόσον η κίνηση ρυθμίζεται από Τροχονόμο, και ήταν υποχρεωμένος να εισέλθει στην Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.