ΠΟΕΠΣ- ΕΑΠΣ: “Λέγω λέγω….και όχι πράττω”…

Ανακοίνωση για τις κρίσεις και προαγωγές Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσαν ΠΟΕΠΣ  και  ΕΑΠΣ

image

Λέγω λέγω….και όχι πράττω….

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των κρίσεων και προαγωγών με το ίδιο θεσμικό σύστημα που ισχύει από το 1992 όπου και καθιερώθηκε.
Δυστυχώς και αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις του Αν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης χαθήκαν στο βωμό μιας πολιτικής που βλέπει μόνο «τη μύτη της και το δέντρο» μιας απλής διαχείρισης του μνημονίου και «χάνει το δάσος» της ουσιαστικής αλλαγής και της ελπίδας σε αυτόν τον τόπο, ώστε να συμφωνούν πλέον τα λόγια με τις πράξεις.
Δυστυχώς ο κ.Τόσκας, έχοντας σαν προτεραιότητα να παραχωρήσει τα πυροσβεστικά ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, μετατρέποντας ταυτόχρονα τους πυροσβέστες οδηγούς των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με κανένα ουσιαστικό πυροσβεστικό θεσμικό ζήτημα.
Δυστυχώς οι δηλώσεις του κ. Τόσκα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για «την αναγκαία αναμόρφωση του συστήματος κρίσεων των Αξιωματικών με εμπέδωση αξιοκρατικού συστήματος κριτηρίων, αξιοποίηση των δεξιοτήτων, σύνταξη βαθμολογίου για τους κατωτέρους αλλά και η επικαιροποίηση του συστήματος μεταθέσεων» παρέμειναν λόγια.
Δυστυχώς τα παραπάνω δεν είναι ούτε «μκρόψυχες φωνές, ούτε σχόλια πικρόχολα», είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας.
Μιας πραγματικότητας που επαναλήφθηκε στην διαδικασία των κρίσεων και προαγωγών και μεταθέσεων των Αξιωματικών και επέτρεψε για άλλη μια φορά να πραγματοποιηθούν χωρίς ξεκάθαρους όρους και άφησαν στα στελέχη του Π.Σ. την αίσθηση της αδικίας.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, τους συναδέλφους που αφυπηρέτησαν και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους συναδέλφους που προήχθησαν.

Για την ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος
Για την ΕΑΠΣ, Γιάννης Σταμούλης