“Το πλήρωμα της Γ’αλλαγης “λύγισε” μόλις παρέλαβε το βρέφος στη Ν.Ιωνία”

Γονείς και οι δύο Αστυνομικοί βάρδιας ως πλήρωμα περιπολικού έλαβαν σήμα για εγκαταλειμμένο βρέφος στη Ν.Ιωνία, δάκρυσαν στη θέα του, μόλις το παρέλαβαν για να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.

Η περιγραφή του Αμεσοδρασίτη Χρήστου Μπαλάσκα*, για το πλήρωμα του περιπολικού που έλαβε σήμα να μεταβεί για να παραλάβει το Μόλις 7ημερων βρέφος που εντόπισε ένοικος της πολυκατοικίας στη Ν.Ιωνία.

“Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΛΥΓΙΣΕ….. Όταν το (…) περιπολικό της Γ αλλαγής της Αμεσης δράσης Αττικής έλαβε από το κέντρο σήμα για βρέφος το οποίο είχε βρεθεί μέσα σε καρότσι από σούπερ μάρκετ σε πιλοτή πολυκατοικίας,στη Ν.Ιωνία, δεν πίστεψε ότι το σήμα ήταν αληθινό. Παρ’ όλα αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν στο σημείο.

Οι συνάδελφοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν ένα βρέφος επτά ημερών τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Αμέσως ενημέρωσαν το κέντρο και με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. μετέφεραν με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το νεογνό στο νοσοκομείο Παίδων παρ ότι φαινόταν να μην έχει πρόβλημα υγείας. Οι συνάδελφοι του περιπολικού δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όντας και οι δύο γονείς. (Δύο παιδιά ο κάθε ένας).

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τελικά βρέθηκε και η μητέρα του μωρού. Βλέπουμε ότι οι αμεσοδρασίτες εκτός από το σκληρό πρόσωπο που δείχνουν στους κακοποιούς, γίνονται ευαίσθητοι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Αυτοί οι ευαίσθητοι αμεσοδρασίτες αύριο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επικίνδυνους κακοποιούς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι άνθρωποι με συναισθήματα.

Ο κοινωνικός ρόλος της άμεσης δράσης είναι μεγαλύτερος από τον κατασταλτικό. Η άμεση δράση κρατάει τον πήχη ψηλά σε όλες τις περιστάσεις. ΕΥΓΕ στην Α.Δ. και τα στελέχη της”.

_______________

* Οργανωτικός Γραμματέας ΕΑΣΥΑ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ