Πλ.Βικτωρίας: Συγκέντρωση και πορεία με προαναγγελία από αντιεξουσιαστές αρνητές της μάσκας- Καμία παρέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ

Με προσυγκέντρωση στην πλατεία της Βικτώριας, οργανωμένο μπλοκ αντιεξουσιαστών και “αλληλέγγυων” παρά τις απαγορεύσεις, με συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής επιτήρηση πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Νωρίς το απόγευμα (06/11-18.00) με προαναγγελία της συγκέντρωσης και ενδεχόμενου πορείας στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, περίπου 300 άτομα αντιεξουσιαστές και “αλληλέγγυοι”, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας, με τους συντάκτες του καλέσματος να αναφέρουν, «Η συγκέντρωση-πορεία σήμερα στην πλ. Βικτωρίας θα διεξαχθεί κανονικά. Το κράτος εχθές ανακοίνωσε την απαγόρευσής και μετά από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση-πορεία δεν είναι απαγορευμένη. Όπως και να ‘χει, τα πράγματα είναι οριακά και πρέπει να αντιδράσουμε. Όλοι και όλες στην πορεία και μετά στις πλατείες μας!»

 

«Μαζεύτηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας περί τα 200-250 μπαχαλάκια χωρίς μάσκες… Η αστυνομία επί της Γ’ Σεπτεμβρίου τους “καμαρώνει”… Για όλους ισχύουν οι απαγορεύσεις για αυτούς δεν υπάρχουν περιορισμοί κι έτσι επιβεβαιώνεις πλήρως τον χαρακτηρισμό .. “πανηγύρι”!», ανέφεραν κάτοικοι στο NantiaReport.gr, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr σε σχετική ερώτηση για τις καταγγελίες των κατοίκων στην Άμεση Δράση, για συγχρωτισμό και άτομα που δε φορούν μάσκες σύμφωνα με τις οποίες δεν βεβαιώθηκε στους συγκεντρωμένους καμία παράβαση, ανέφεραν ότι στην περιοχή σε Μέτρα Τάξης είχαν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΔΑΕΑ και ΟΠΚΕ, ενώ υπήρχε επιτήρηση της κατάστασης στην πλατείας καθώς και στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή όπου συγκεντρώθηκαν στο “Στέγαστρο” περί του 20 αντιεξουσιαστές, οι οποίοι λόγω μικρής συμμετοχής αποχώρησαν άμεσα. Στην πλατεία Βικτωρίας είχαν συγκεντρωθεί περί τα 300άτομα, και για την ασφάλεια των πληρωμάτων κρίθηκε αδύνατη η προσέγγισή τους σε ενδεχόμενο κίνησης εναντίων του, και δόθηκε εντολή να αποφεύγουν την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, για να μην εγκλωβιστούν.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών και των “αλληλέγγυων”, κινήθηκε από την πλατεία Βικτωρίας διαμέσου της Ιθάκης προς την πλατεία Κυψέλης, ενώ σταδιακά τα άτομα άρχισαν να αποχωρούν προς την Πατησίων (06/11-21.00).