“Πιστώθηκαν τα παρανόμως κρατηθέντα χρήματα που έχουν “βαπτίσει”.. αναδρομικά”

Με αφορμή την πίστωση στους λογαριασμούς των ενστόλων οφειλόμενων αναδρομικών, σχόλιο συνδικαλιστική Αστυνομικού*.

“Μετά από μήνες πιστώθηκαν επιτέλους τα παρανόμως κρατηθέντα χρήματα που όλοι τα ‘χουν βαφτίσει αναδρομικά.

Ύστερα από αρκετές και ατελείωτες κουβέντες μεταξύ συναδέλφων, εκατοντάδες άρθρα και αναρτήσεις στα Μ.Μ.Ε., που προαναγγέλλαν την έλευση των χρημάτων, τελικά περίπου 4600 συνάδελφοι τις τελευταίες μέρες, πριν την καταβολή, “πήραν χαμπάρι” ότι δυστυχώς δεν θα πάρουν ούτε “σεντς”. Όμως, για αυτά, ας αναλογιστούμε τι έχουμε “τραβήξει” τα τελευταία χρόνια.

Ας αναλογιστούμε λοιπον: Πόσοι από μας δεν είχαμε αυτό το ποσό που αναλογούσε μηνιαίως για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις; Πόσοι από μας έχουμε δημιουργήσει χρέη σε τράπεζες, φροντιστήρια παιδιών, εφορίες, κάρτες κλπ; Πόσοι από μας ξεγελάσαμε τα ίδια τα παιδιά μας για να μη τους πάρουμε ένα δώρο; Πόσοι από μας τέλος του μήνα δεν είχαμε χρήματα για να πάμε μια βόλτα την κοπελιά μας ή την οικογένεια μας; Πόσοι από μας δεν είχαμε χρήματα για να πάμε να δούμε τους γέροντες μας στα χωριά μας;

Γιατί τόση κοροϊδία; Υπάρχουν πολλά πόσα και γιατί;

Θα μπορούσα να συνεχίσω με ατελείωτα ερωτήματα.. Όμως ευτυχώς για μας με τους αγώνες που έδωσε το σωματείο, πολλοί από μας πήραμε μια “μεγάλη ανάσα”, επανήλθε όπως διαπίστωσα το χαμόγελο στο πρόσωπο των συναδέλφων μου και μακάρι αυτο το σωματείο να μας φέρει και άλλες πολλές τέτοιες χαρές.

Υ.Γ. Τρανή απόδειξη των λεγόμενων μου η επιστολή των πυροσβεστών που ευχαριστούν το σωματείο των σωμάτων ασφαλείας.

ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝ.ΤΑΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ