“Πήρες μια αστυνομία ταλαιπωρημένη από την προηγούμενη διακυβέρνηση, τώρα μας κουνάς το δάχτυλο ..τι είναι σεβασμός”

Η προαναγγελία στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό σε απάντηση του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τις τέσσερις προτάσεις σε αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσε σχόλια και μεταξύ των ενστόλων

Όπως ανέφερε σε απάντησή των εξαγγελιών για την ΕΛ.ΑΣ, σε σχόλιό του, ο Δημήτρης Βασιλάκης, «Πήρες μια αστυνομία (που τότε υποστήριζες) ταλαιπωρημένη από την προηγούμενη διακυβέρνηση, που προεκλογικά εσύ κατηγορούσες. Την έστειλες στα νησιά και έβαλε πλάτη. Πήγε στον Έβρο και σου κράτησε τα σύνορα.(«Κόβανε» τις άδειες τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για να πάνε)
Την πιέζεις ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ για πάνω από ένα χρόνο να σου κόβει 300ρια και την κατάντησες ο κόσμος να την φοβάται. Και δεν σταμάτησες να πιέζεις για τα 300ρια ως τώρα.
Επιτρέπεις πορείες ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ για τον Κουφοντίνα και την εξυγίανση των πανεπιστημίων και ρίχνεις τον ήδη εξαντλημένο λαό ξανά και ξανά σε «lock down»
Και όλη αυτή η οργή του ΑΠΛΟΥ κόσμου, κλεισμένου όλη μέρα με ένα Ίντερνετ, εκτονώθηκε σε ένα περιστατικό που ο συνάδελφος δεν ήταν παράνομος στην δουλειά του ούτε «παράτυπος», απλά «έγραψε» άσχημα στην κάμερα.
Όσον αφορά τους αναρχικούς και τους χούλιγκαν, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην δολοφονική επίθεση της επόμενης ημέρας, μπορούσες πάντα να το λύσεις το θέμα ψηφίζοντας έναν δυο νόμους με πρόστιμα που να περνάνε υποχρεωτικά στο ΑΦΜ. Δεν το έκανες ποτέ. Πρόστιμα μόνο ο απλός, νορμάλ λαός. Και τελικά επέτρεψες ένας αστυνομικός να τεθεί σε διαθεσιμότητα που οι ενέργειες του δεν ήταν ούτε παράνομες ούτε «παράτυπες». Φάνηκαν απλά στα βίντεο άσχημες. Ενώ πάλευε με προβοκάτορες πολιτικά υποκινούμενους επώνυμους «αγωνιστές» (οι οποίοι επιδίωξαν μια εικόνα και την κατάφεραν) των αγώνων των οποίων «τιμάς».
Τώρα μας κουνάς το δάχτυλο και μας μαθαίνεις τι είναι σεβασμός, λες και τον πολίτη δεν τον αγαπάμε και δεν τον σεβόμαστε.
Εγώ άμα δω κίνδυνο για να σωθεί πολίτης, ΔΕΝ θα κάνω πίσω. Εσύ έκανες πίσω, και μας άφησες ξεκρέμαστους ΗΘΙΚΑ όλους. Και τον συνάδελφο με την διαθεσιμότητα, παραπάνω από «ΗΘΙΚΑ».
Πάντα έλεγα ότι η δουλειά μας είναι να φταίμε, αλλά πρώτη φορά στα 19 χρόνια υπηρεσίας μου το βλέπω τόσο «καθαρά». Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας, έχουμε όμως το δίκαιο με το μέρος μας, αγάπη για αυτό που κάνουμε, φιλότιμο στην καρδιά μας και ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ. Απόδειξη, κάτι συνάδελφοι σαν τον Άγγελο. Το μόνο που μας τρομάζει είναι ότι πλησιάζει η μέρα που τα παιδιά μας θα βρεθούν σε έναν τόπο που η αστυνομία θα διστάζει και θα σκέφτεται δύο και τρεις φορές να εμπλακεί και να κάνει την δουλειά της».