Η πιο μεγάλη ώρα, του ανασχηματισμού και για το ΠροΠο

Στα τηλεφωνήματα βρισκεται ο Πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό, καθως ο χρονος υπολογίζεται σε αντιστροφη μέτρηση καθώς θεωρείται πλεον θέμα ωρών, ενδεχομένως και μέχρι το απόγευμα.

‪Στις 18:00 η ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό. Τις αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει ο @d_tzanakopoulos από τη Γεν. Γραμ. Τύπου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Nantiareport.gr φέρεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να βρίσκεται σε επαφές με τα νέα πρόσωπα που έχει υπόψιν του, να μπουν ή να ανασχηματιστούν στην Κυβέρνηση.

Η παρουσία και η συνάντηση της Κατερίνας Παπακώστα απο το πρωί που δημοσιοποιήθηκε, έχει προκαλέσει σχολιασμούς και πυροδότησε σενάρια. Πληροφορίες του Nantiareport.gr, που ωστόσο δεν έχουν διασταύρωση, μέχρι την οριστική ανακοίνωση, παραθέτουν την εκδοχή ότι θα βρεθεί σε κάποιο Υφυπουργείο, με την ίδια να διατηρεί διαπραγματευτικές αξιώσεις.

Μεταξύ όσων φημολογούνται φέρεται η Κατερίνα Παπακώστα -έχει τεθεί και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη στο δύσκολο χαρτοφυλάκιο ως Υφυπουργός-, να αναλαμβάνει Υφυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από νωρίς ωστόσο και το όνομα του Δημήτρη Βίτσα αναφερόταν ως επικρατέστερος να βρεθει στο γραφείο του 7ου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς εχει διατελέσει με εμπειρία επι του μεταναστευτικού ζητήματος.
Αναμένεται (εκτίμηση απο πολιτικές πηγες εντος της επομενης ωρας (28/08-18.00) να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το ποιοι περιλαμβάνονταν στη λίστα που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός και μένει η οριστική ανακοίνωση για το όνομα που θα υπογραφεί από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενδεχομένως και με επαναφορά θέσης Υφυπουργού…