Πιερία: Διασώστες του ΕΚΑΒ βοήθησαν ετοιμόγεννη σε διαδικασία τοκετού μεσα στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο

Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας βίωσαν με τον ποιο έντονο τρόπο τη γέννηση ενός μωρού.

“Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε…!!!” περιγραφουν την εμπειρία που βίωσαν κατα τη νυχτερινή τους βάρδια, το πλήρωμα διασωστών του ΕΚΑΒ Πιερίας.

Περίπου 23:00 (07/05) με σήμα του Κέντρου, οι Διασώστες στο νυχτερινό πλήρωμα του ΕΚΑΒ Πιερίας (Α2) Τηλέμαχος Πάνου και Χριστίνα Πέλλα, μολις είχαν αναλάβει βάρδια, κλήθηκαν σε συνδρομή γυναίκας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καθ οδόν προς το Νοσοκομείο. Πριν την άφιξη του πληρώματος, μέσω ασυρμάτου ενημερώθηκαν ότι «σπάσανε τα νερά» της εγκυμονούσας.

FB_IMG_1557296985867

Με την άφιξη του πληρώματος του ΕΚΑΒ, η εγκυμονούσα ήταν ξαπλωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, και ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει.

..”Το κεφαλι του εμβρύου είχε ήδη προβάλλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο” αναφέρει ο Διασώστης του ΕΚΑΒ, Τηλέμαχος Πανου.

BlurImage_8-5-2019-9-31-50

“Παραλάβαμε με ασφάλεια νεογνό και μητέρα, αμέσως έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του νεογνού, έχουμε ζωτικά σημεία, αναπνοή, σφυγμό, μέχρι να φτάσουμε στο Κ.Υ. Λιτοχώρου και τους παραδίδουμε στους εφημερεύοντες ιατρούς Αριστοφάνης Παγανάς και Γιώργο Γαρατζιούλα, οι οποίοι και μας περίμεναν”, περιγράφουν οι Διασώστες του ΕΚΑΒ.

BlurImage_8-5-2019-9-33-21

Αφού προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε μητέρα και νεογνό με την συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Κατερίνης.
__________

* Πηγή: Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «ΟΛΥΜΠΟΣ»