Πετρούπολη: Έπνιξαν το βρέφος με χαρτοπετσέτες και το απέρριψαν σε κάδο- Οι κάμερες κατέγραψαν ύποπτες κινήσεις

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις με προσέγγιση του κάδου απορριμάτων στον οποίο  ρακοσυλλέκτης εντόπισε νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη.

Σε απόφραξη αναπνευστικής οδού και στραγγαλισμό με τον ομφάλιο λώρο και σχοινί κατέληξε στην νεκροτομή στο βρέφος, η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανου, ως αιτία θανάτου του, το οποίο εντόπισε ο ρακοσυλλέκτης σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Εκτιμάται ότι γεννήθηκε σχεδόν 12ωρες πριν την ανεύρεση του (26/02-12.30) με το χρονο γέννησής του και κυρίως το θάνατό του, μεταξύ 00:00 και 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/02), στον κάδο απορριμμάτων. Το βρέφος γεννήθηκε εν ζωή και στη συνέχεια το τοποθέτησαν σε σακούλα και το απέρριψαν στον κάδο.

Εκτιμάται ότι η γυναίκα που γέννησε το βρέφος δεν είναι κάτοικος της περιοχής ωστόσο είχε βοήθεια από πρόσωπο του περιβάλλοντος της στην “απόκρυψη ” με απόρριψη του βρέφους σε κάδο απορριμμάτων .

Στην αξιολόγηση των πειστηρίων, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν πληροφορίες σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να εντοπίσουν τη μητέρα που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη εγκατάλειψης.

Εκτιμάται ότι ο στραγγαλισμός του βρέφους δεν ήταν προσχεδιασμένος με τη λεχώνα να έχει “υποστηρικτική συνδρομή”

Οι Αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, ωστόσο, έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται μορφή άνδρα, κι έχει καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας να προσεγγίζει τον κάδο στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη και να απορρίπτει σακούλα η οποία παραπέμπει στη σακούλα στο εσωτερικό της οποίας εντοπίσθηκε νεκρό το βρέφος και στη συνέχεια με αυτοκίνητο να αποχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην εξιχνίαση της υπόθεσης .