Περιπολικό με 447.000 χλμ, θεωρείται καλό;|ΑΠΟΨΗ*

Χωρίς περιπολικά και καθαριότητα οι Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. Σε σχόλιο του συνδικαλιστής Αστυνομικός* στην πόλη, παραθέτει σχετική φωτογραφία περιπολικού από Υπηρεσία του Ν. Θεσσαλονίκης με 447.000 χλμ, και σχολιάζει, “λόγω των συνθηκών για εμάς θεωρείται από τα καλά οχημάτα”…


image

Με πρόθεση να καταγγείλει και να ενημερώσει την Ελληνική κοινωνία, για τα πρόβληματα που αντιμετωπιζουν ως εργαζόμενοι Αστυνομικοί τοποθετείται σχετικά, ενώ φωτογραφική απεικόνιση του χιλιομετρητή περιπολικού του Να.Θεσσαλονίκης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την κατάσταση που επικρατεί στο στόλο μέσων της ΕΛΑΣ.

– Όπως και παλαιότερα, έτσι και φέτος, δυστυχώς, η σύμβαση με τα συνεργεία καθαριότητας που απασχολούνται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες έληξε και από αρχές της χρονιάς οι Υπηρεσίες και τα υπόλοιπα οικήματα δεν έχουν καθαριστεί. Οι συνάδελφοι όσο μπορούν βοηθούν, αλλά θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να απεγλωβίσει την Ελληνική Αστυνομία από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλανίζουν το Δημόσιο. Εάν περιμένουμε να γίνει ο διαγωνισμός και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες όπως ισχύει, απ” ό,τι υπολογίζεται θα έχουμε καθαριότητα πάλι από το Μάρτιο… Φανταστείτε τι γίνεται σε Τμήματα με πολλούς κρατουμένους ή σε σε άλλα που προσέρχονται πολλοί πολίτες ή γενικά τον άνθρωπο Αστυνομικό ο οποίος θα πρέπει να περάσει καθημερινά 8 ώρες σε χώρο που δεν έχει καθαριστεί.
– Τα περιπολικά οχήματα βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και υπάρχει και έλλειμμα αυτών σε αριθμό, σε σχέση με τις Υπηρεσίες και τις ανάγκες του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, αυτά που υπάρχουν ειναί αρκετά παλιά και έχουν διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιομέτρων. Εξάλλου, κατά παράβαση του π.δ. 45/08 (όροι υγιεινής και ασφάλειας για το αστυνομικό προσωπικό) ουδέποτε περιπολικό όχημα δεν έχει περάσει από τεχνικο έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του γενικότερα.
– Τα υπόλοιπα προβλήματα που εμποδίζουν τον Αστυνομικό να προσφέρει τις άριστες υπηρεσίες του στην ασφάλεια της Ελληνικής Κοινωνίας, αφού ιδιαίτερα η έλλειψη προσωπικού, τα πάρεργα (γήπεδα, επιδόσεις εγγράφων, έλεγχος καταστημάτων και ΓΟΚ κλπ), τα οποία εμποδίζουν την Αστυνομία να έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα στον πραγματικό της ρόλο που είναι η πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, καθώς και διάφορα άλλα οικονομικής και εργασιακής φύσεως ζητήματα.

(Επισυνάπτεται φωτογραφία από περιπολικό όχημα βενζινοκίνητο το οποίο ανήκει σε Υπηρεσία του Ν. Θεσσαλονίκης και ενω έχει διανύσει 447.000 χλμ λόγω των συνθηκών για εμάς θεωρείται από τα καλά οχημάτα…)

____
*ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Ειδικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Skaythess)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport