Περιορισμός στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού το επόμενο μέτρο της Κυβέρνησης

Σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και ενόψει του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού Στρατηγοί των τριών Σωμάτων συμμετείχαν σε σύσκεψη

Σε μερικό περιορισμό της κυκλοφορίας προσανατολίζεται πλέον η Κυβέρνηση. Παρα τις όποιες προσπάθειες και ενημέρωση προς τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, ωστόσο υπήρχαν και “αντιρρησίες” με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σταδιακά να αυστηροποιούνται. Τα νέα μέτρα πρόκειται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στο διάγγελμα που έχει προγραμματισθεί για τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης (17/03) με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το πρωί (17/03-13.30) ολοκληρώθηκε προγραμματισμένη διευρυμένη σύσκεψη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας που διαχειρίζονται τα σχέδια λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών της χώρας, μεταξύ των οποίων ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΥΠΑ, ΟΤΕ, το κέντρο ελέγχου λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ και η Ένωση Εταιρειών Κινητής τηλεφωνίας.

«Έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και πολλές φορές νωρίτερα απ’ ό,τι θα χρειαστεί, γιατί είναι καθοριστικό να προλάβουμε τη διασπορά στην αρχή», ανέφερε μεταξύ άλλων (16/03) ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ΕΡΤ: «Από χθες έχουμε σταματήσει κάποιες μετακινήσεις στα σύνορα. Ενδεχομένως να πάρουμε και άλλα τέτοια μέτρα, καθώς προχωρούν οι ημέρες. Γιατί επαναλαμβάνω: Η συλλογική μας ωριμότητα δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες», πρόσθεσε .