Πέραμα: Συνελήφθη Ρομά για την επίθεση σε περιπολικά και τη ληστεία πληρώματος Πυροσβεστικού οχήματος στο Σχιστό

Με ένταλμα σύλληψης στα στοιχεία του, συνελήφθη Ρομά στη Φυλή ως δράστης της επίθεσης και ληστεία σε πλήρωμα της Πυροσβεστικής στο Πέραμα

Ο 23χρονος Ρομά, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ (21/11) και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Φυλής, και συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για ληστεία κατά συναυτουργία. Ο 23χρονος Ρομά παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Πειραιά, ο 23χρονος Ρομά κατηγορείται για συμμετοχή από κοινού με ομόφυλούς του (27/10) σε επίθεση κατά πυροσβεστικου όχημα στη Λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Περάματος. Οι Ρομά προξένησαν φθορές και στη συνέχεια επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στον συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο τραυμάτισαν, και λήστεψαν τον οδηγό, την ημέρα της κηδείας του 21χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, κατα την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας με ένταλμα είχε συλληφθεί (12/11) Ρομά για την επίθεση, ενώ εκκρεμούν και άλλα εντάλματα για άλλους Ρομά οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί.