Πένθος στην ΕΛΑΣ- Κατέληξε Αξιωματικός Εκπαιδευτής της ΓΑΔΑ λόγω κορωνοϊού

Πένθος για τις τάξεις της ΕΛΑΣ με το θάνατο εν ενεργεία Υπαστυνόμου με πολυετή εμπειρία ως Εκπαιδευτής της ΓΑΔΑ, ο οποίος είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Ο 55χρονος Υπαστυνόμος Ά της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Κατσάς, υπηρετών ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είχε νοσήσει με κορωνοϊό και συνεπεια παθολογικων αιτιών κατέληξε. Ο Υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε έγγαμος πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών- ηλικίας 10 ετών και 14χρονων.

Σύμφωνα με το του NantiaReport.gr, μς το σύνολο των υπηρετούντων στην Υπηρεσία εμβολιασμένοι, ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος ενώ εξέφραζε ως υπέρμαχος αντιεμβολιαστής τις απόψεις του. Μέχρι και την ημέρα της νόσησής του συμμετείχε κανονικά στις εκπαιδεύσεις των ΔΙΑΣ στην έδρα στο Μαρκόπουλο. Βρίσκεται θετικός (22/12) και εισάγεται σε νοσηλεία παραμονή  Χριστουγέννων (24/12) με υποστήριξη οξυγόνου. Ανήμερα των Φώτων (06/01) και τις τέσσερις επόμενες ημέρες η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία και κατέληξε λόγω επιπλοκών στο αναπνευστικό λόγω της νόσησής του από τον κορωνοϊό.

Συνάδελφοί του, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, ενώ κάποιοι θυμούνται το συμβάν με ένοπλη εμπλοκή του -τότε – Ανθυπαστυνόμου, τον Οκτώβριο του 2002. Εκτός υπηρεσίας, κοντά στην αφετηρία των λεωφορείων στη Γλυφάδα πυροβόλησε κι εξουδετέρωσε 23χρονο τσαντάκια- ληστή, -σεσημασμένος, με ποινικό μητρώο για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών- ο οποίος του επιτέθηκε με πέτρα και επιχείρησε να του αποσπάσει τσάντα από το όχημά του. Ο Ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών στα δικαστήρια, καθώς του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με την επιβαρυντική διάταξη της υπέρβασης των ορίων αμύνης.
Η κηδεία του Θεόδωρου Κατσά, θα τελεστεί αύριο Τετάρτη(12/01) καί ώρα 12.00μμ από το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας.