Πειραιάς: Φάκελος που κρίθηκε ύποπτος έθεσε σε κινητοποίηση ΕΜΑΚ και Αντιτρομοκρατική

Σε κινητοποίηση τέθηκαν η ΧΒΡΠ ομάδα της ΕΚΑΜ, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και Πυροτεχνουργοί του Λιμενικού, καθώς στην αλληλογραφία του εμπορικού τομέα του λιμένα Πειραιώς, εντοπίσθηκε φάκελος με περιέχουσα ουσία που κρίθηκε ύποπτη

(04/01-17.00) Με την ολοκλήρωση της εξέτασης της σύστασης του περιεχομένου της ουσίας στο φάκελο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υλικό σε σκόνη που τοποθετείται σε συσκευασίες για την απορρόφηση της μούχλας – με σύσταση μαγνησίου- που λόγω των συνθηκών είχε διαβρωθεί και ανέδυε δύσοσμα αέρια.

Υπάλληλος του στον εμπορικό τομέα του λιμένα Πειραιώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου, παρέλαβε (04/02) την αλληλογραφία, μέσα την οποία υπήρχε κίτρινος φάκελος και πιάνοντάς τον, διαπίστωσε ότι από μια ανεπαίσθητη οπή “άδειαζε” ουσία η οποία είχε ακαριαία ανεφλέγη. Ο υπάλληλος επανέλαβε την κίνηση και η ουσία ανεφλέγη και πάλι.

Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του δημοσιογράφου του Star, παραλήπτης του φακέλου ήταν μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά. Άμεσα ο χώρος αποκλείστηκε, ενώ μετέβησαν Πυροτεχνουργοί του Λιμενικού, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και η εξειδικευμένη ομάδα ΧΒΡΠ της ΕΜΑΚ με στολές βιολογικού- χημικού ατυχήματος. Ο “ύποπτος” φάκελος παρελήφθη με ασφάλεια και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προς εξέταση, ενώ το Λ/Χ Κερατσινίου έχει αναλάβει την προανάκριση.