ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αστυνομική εποπτεία και στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Με έντονη Αστυνομική παρουσία πραγματοποιήθηκε (31/08- 13.00) η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και των Δημοτικών Συμβούλων. Με μεταγωγή και αυστηρή εποπτεία της ΕΛΑΣ, η παρουσία του προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής του συνδιασμού, εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλου Νίκου Κούζηλου.

Στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, από νωρίς έντονη ήταν η παρουσία της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελετή, χωρίς εντάσεις και επεισόδια. Από τις προηγούμενες ημέρες μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση, ενώ την ίδια ώρα ΚΕΕΡΦΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 31 08συγκέντρωση θα πραγματοποιούσαν και μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φαστιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Με εντολή της Αστυνομίας, τα άτομα του χώρου της Χρυσής Αυγής, περιορίστηκαν στο μπαλκόνι των γραφείων που διατηρούν στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρους, και με αφορμή αυτή την αποφαση, προς στιγμής, επικράτησε ένταση.ΧΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 31 08

Με συνθήματα υποδέχθηκαν τα μέλη και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την άφιξη του προφυλακισμένου Βουλευτή και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, Νίκο Κούζηλο, ο οποίος οδηγήθηκε στο χώρο της ορκωμοσίας, ενώ μετά το πέρας της τελετής, με χειδοπέδες στα χέρια, αποχώρησε συνοδεία Αστυνομικών και πάλι για το ΚΚ Κορυδαλλού.

Έντονη παρέμεινε η παρουσία της ΕΛΑΣ στην πλ.Κοραή του Πειραιά, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, μέχρι την αποχώρηση των συγκεντρωμένων από το σημείο.

Τη Δευτέρα (01/09) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να συνεδριάσουν οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ενώ την επόμενη Κυριακή (07/09) θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης.

Η θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής, ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2019.