Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, μετέφεραν και διακινούσαν ναρκωτικά (κοκαΐνη και κάνναβη)

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν στην Ελλάδα από τη Δυτική Ευρώπη, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνη και κάνναβη), και τις διακινούσε στην εγχώρια αγορά,εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πληροφορίες οι οποίες είχαν περιέλθει στην Υποδιεύθυνση Δίωξςη Ναρκωτικών της Αφάλειας, ανέφεραν την εισαγωγή από την Ολλανδία και διακίνηση στην εγχώρια αγορά, ποσότητας ναρκωτικών -κοκαΐνης και κάνναβης-.

Κατά την προανακριτική έρευνα, διακριβώθηκε η δράση των τριών Αλβανών, με τη συμμετοχή 45άχρονου οδηγού φορτηγού διεθνών μεταφορών, στη μεταφορά και εισαγωγή των ναρκωτικων απο την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εντοπίσθηκε (23/12), κατά την άφιξή του στο λιμένα, Πατρών, προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, φορτηγό όχημα, έμφορτο με νόμιμο φορτίο φαρμάκων, το οποίο οδηγούσε ο 45άχρονος, στην καμπίνας του οποίου κατασχέθηκαν – 8.975 – γραμμάρια κοκαΐνης.

Όπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση, ο 45άχρονος, είχε παραλάβει την ποσόστητα των κναρκωτικών σε ραντεβού που πραγματοποίησε κοντά στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24άχρονου Αλβανού, μέλους του κυκλώματος, ο οποίος είχε ταξιδέψει για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς της κοκαΐνης.

Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του 45άχρονου οδηγού στην Πάτρα, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, την Ηλιούπολη, και το Παγκράτι- και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 39 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν :

-8.975- γραμμάρια κοκαΐνης. Με την αξία της κατασχεμένης ποσότητας να ανέρχεται στις €400.000 στην αγορά.

-23- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

-Δύο περίστροφα

-95 φυσίγγια

-Χρηματικό ποσό -€29.900-

– Φορτηγό αυτοκίνητο (τράκτορας)

-Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Ένδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

– Ένα tablet

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.