Πατήσια: Βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτυπώσει την πορεία της 32άχρονης Δώρας, μέχρι την είσοδό της στο Κοιμητήριο

Βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγράψει την είσοδο της 32άχρονης Εφοριακού, στο Β’ Νεκροταφείο, όπου δέχτηκε δεκατέσσερις μαχαιριές από το δολοφόνο πάνω στον τάφο παιδικού της φίλου ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα ενώ εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρία, και καταπλακώθηκε από τόνους σίδερου.

Η 32άχρονη Δώρα Ζέμπερη επισκεπτόταν τακτικά στο Β’ Νεκροταφείο, τον τάφο του φίλου της, του 33άχρονου Γιάννη Καυκιά, από την Παλαιοκάτουνα Άρτας ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο σε εργατικό δυστύχημα με γερανό.

Ο 33άχρονος κατά την διάρκεια μεταφοράς βραχίονα από πλατφόρμα, στο ύψος του 194ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, κοντά στην Παναγοπούλα της Πάτρας (στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα για την κατασκευή της σήραγγας της ΕΡΓΟΣΕ, για την κατασκευή του νέου σιδηροδρόμου Ροδοδάφνη Ψαθόπυργος), τραυματίσθηκε θανάσιμα όταν ο βραχίονας έπεσε και τον καταπλάκωσε.

Κλήθηκε να καταθέσει μεταξύ άλλων, και ο Αστυνομικός πρώην σύντροφός της- είχαν διακόψει πριν από μισό περίπου χρόνο- ο οποίος παρουσίασε ισχυρό άλλοθι.

Πολύ κοντά χρονικά, ειχε λήξει οριστικά και η σχεση που διατηρούσε η 32άχρονη, στην οποία ειχε επενδύσει συναισθηματικά, γεγονός που επιβάρυνε την ψυχολογία της νεαρής εφοριακού. Ο Αστυνομικός πρώην σύντροφος της, κλήθηκε να καταθέσει, προέκυψε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και έχει άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας. Όπως δήλωσε ο ιερέας του Ναού του Κοιμητηρίου, πάτερ Θεόδωρος, τον πρώτο καιρό η 32άχρονη του είχε εκμυστηρευτεί πως αισθανόταν πιεσμένη και τη συμβούλευσε να δει γιατρό, όπως και είχε πράξει με την 32άχρονη να τον  ενημερώνει σε μεταχρονολογημένη επικοινωνία τους.

Από τα τραύματα του θώρακα είχαν τρωθεί πνεύμονες και καρδιά, οπου δέχθηκε και το καταληκτικό φονικό τραύμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, το σώμα της 32άχρονης έφερε 14 μαχαιριές. Ένα εύρημα στην νεκροτομή, στο μάγουλο της (δεξιά παρειακή χωρά), η νεαρή γυναίκα, έφερε τραύμα σε σχηματισμό «Γ» για το οποιο εκτιμούν οι Αστυνομικοί, ότι ενδεικτικά θα μπορούσε να προκλήθηκε στην πάλη της 32άχρονης με το δολοφόνο της, ενω εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήθελε να αφήσει ένα σημειολογικό τραύμα. Ερωτήματα που θα απαντηθούν μόνο από τον ίδιο το δολοφόνο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν και παρέλαβαν προς εξέταση βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων στα οποία έχει καταγραφεί η κίνηση της 32άχρονης Εφοριακού. Διακρίνεται η νεαρή γυναίκα να κινείται πεζή στη Λ.Ηρακλείου, και να μπαίνει στο Κοιμητήριο. Στο ίδιο υλικό δεν διακρίνεται κάποια ύποπτη κίνηση ατόμου να ακολουθεί την 32άχρονη στην πορεία της μέχρι το Κοιμητήριο.

Αν και στη διερεύνηση της υπόθεσης, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τα προανακριτικά ευρήματα, οι Αστυνομικοί εξετάζουν να πρόκειται για προσωπικά κίνητρα του δράστη, καθώς δεν αποκλείουν -ακόμα – και το ενδεχόμενο της ληστείας.